L’Hospital va diagnosticar 57 dones amb càncer de mama durant el 2010

El 75% de les dones afectades es curen al cap de cinc anys.

El número de dones diagnosticades amb càncer de mama durant l’any 2010 a l’Hospital de Mollet va ser de 57, de les que 19 han estat diagnosticades des del Programa de Detecció Precoç del Càncer de Mama.

La Unitat de Patologia Mamària (UPM) de l’Hospital de Mollet dóna resposta a un problema sanitari important, com és el càncer de mama, encara que amb una supervivència molt elevada, amb un 75% de les dones afectades que es curen al cap de cinc anys.

L’objectiu de la UPM és augmentar l’eficàcia assistencial, afavorint el diagnòstic ràpid, el tractament efectiu i la sistematització del seguiment de la malaltia, sota un enfocament global de la mateixa.

El grup de pacients amb el que s’intervé és aquell que ha estat diagnosticat d’un càncer de mama. Cal tenir en compte que la mama no és només un element anatòmic sinó que també juga un paper important en l’estètica, la sexualitat, la psicologia de la dona... Per això i degut al seu problema de salut, aquest grup de pacients requereix un suport tant psicològic, educatiu i de recolzament davant la situació personal que estan vivint, oferint una atenció integral i individual.


Programa de Detecció Precoç del Càncer de Mama

L’objectiu del Programa de Detecció Precoç del Càncer de Mama és reduir la mortalitat per càncer de mama i millorar la qualitat de vida de les dones de la comarca del Vallès Oriental.

El número total de dones convocades des de l’Ofina Tècnica de Cribratge (OTC) de l’àrea d’influència de l’Hospital de Mollet durant l’any 2010 fou de 4.359. D’aquestes, el número total del mamografies realitzades a l’Hospital de Mollet va ser de 3.543, que representa un 81,28% de participació.


Dia Mundial del Càncer de Mama

Amb motiu de la celebració del Dia mundial del Càncer de Mama, l’Hospital de Mollet acull durant tot el matí una taula informativa de la Fundació Oncovallès.

Així mateix, el dia 22 de novembre el centre La Marineta de Mollet acollirà una xerrada organitzada per l’AECC amb  el Cap de Servei d’Oncologia de l’Hospital de Mollet, Dr. Miguel Hernández Bronchud.

Edicions locals