Mercè Civit , preocupada per les retallades sanitàries al Baix Vallès

La diputada d’EUiA va visitar el passat dimarts el nou Hospital de Mollet i va mantenir diverses trobades amb professionals de la salut.

Dins de la campanya de defensa de la sanitat pública i en contra de les retallades que està duent a terme EUiA arreu de tot Catalunya, la diputada de la coalició ICV-EUiA al Parlament de Catalunya i membre d’EUiA, Mercè Civit, va visitar el passat dimartsel nou Hospital de Mollet, en el qual es va entrevistar amb la direcció i el comitè d’empresa per tal de conèixer de primera mà com els hi estan afectant les retallades que està duent a terme el govern de la Generalitat.

En aquest sentit, la diputada va poder copsar la seva preocupació per la reducció de pressupost que patirà l’hospital malgrat el creixement previst en el seu nombre d’usuaris.

Civit, membre de la Comissió de sanitat del Parlament, apuntava que aquestes retallades persegueixen un canvi en el model sanitari de Catalunya, on el govern de CiU vol potenciar la sanitat privada en detriment de la pública, deixant aquesta última per la gent sense recursos. La parlamentària va recordar que si aquest nou hospital ha esdevingut una realitat ha estat "perquè va ser dissenyat, construït i inaugurat durant el mandat del govern catalanista d’esquerres al capdavant de la Generalitat".

Tot seguit, Civit va mantenir una reunió al local d’EUiA Mollet amb membres de la Plataforma en defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès i amb diversos professionals de la salut de la comarca. Tots plegats van mostrar la seva preocupació tant per les retallades en els hospitals com també en els ambulatoris, en els quals actualment no hi ha substitucions de personal. En aquest sentit, es va valorar molt negativament el tancament del dispensari de Martorelles.

Al final de la reunió es van plantejar qüestions que Civit es va comprometre a traslladar al Parlament de Catalunya: la posada en marxa de la residència per a discapacitats de Mollet i de la residència per a gent gran de Parets, així com reclamar la reobertura del dispensari de Martorelles.

Edicions locals