Una quinzena de treballadors del grup Comunicació21 es queden a l'atur

Segons els treballadors, la Seguretat Social dóna de baixa la plantilla de capçaleres com el Línia Vallès per impagament de 139.000 euros.

Una quinzena de treballadors de la plantilladel grupeditorialComunicació21hadenunciat aquest dijous públicament a l'editori gestordel grupperacomiadartota la plantilla deformaimprocedent.

L'exdirectordel diariLínia Vallès,JoséAntonioPilar,haexplicatque els 15acomiadaments,realitzats lapassadasetmana,han afectat"totselsquetiravendel carro",periodistes,maquetistesiadministradors.

Segons indiquen els treballadors en un comunicat conjunt, el deute amb la Seguretat Social seria superior als 139.000 euros. Els treballadors asseguren que l’editor, David Centol, també deu diners “a Hisenda i d’altres, com per exemple companyies de subministrament i alguns dels propietaris dels locals on s’han ubicat les oficines del grup editorial, a més de proveïdors”.


Davant del comunicat difós, l’editor del Grup Comunicació 21, David Centol, ha volgut aclarir que la quinzena de treballadors que l’han impulsat són una part de la plantilla, i que les edicions de les diferents publicacions “continuaran sortint amb normalitat”. Centol ha afirmat, a través del mateix portal Comunicació21, que la setmana passada “es van pactar els acomiadaments amb els empleats, i es va acordar el marge de fins a un any per liquidar les indemnitzacions, de 45 dies per any treballat”.


“No vull ni puc amagar les dificultats econòmiques que estem patint, i no es podria entendre d’una altra manera en l’entorn econòmic tan hostil. Però com sempre passa en aquests casos, els afectats i acomiadats no s’ho poden prendre bé, cosa que entenc. I jo, com a petit editor, sóc especialment vulnerable a tot tipus d’atac indiscriminat. Vull deixar constància de la meva absoluta capacitat per garantir la continuïtat de les publicacions. Afortunadament, disposo d’un equip de col·laboradors molt estret que em dóna suport”, afirma en un comunicat David Centol, que ha assegurat la continuïtat de les 13 capçaleres de proximitat: Línia Vallès, Línia Badalona, Línia Maresme i les 10 de Barcelona, a més dels tres portals digitals temàtics, Comunicació 21, Cultura 21 i Benzina.


El grupempresarialComunicació 21comprènlescapçaleresdels diarisgratuïtsLínia Vallès,LíniaBadalona,LíniaMaresme, LíniaSants,LíniaLes Corts,LíniaSantAndreu,LíniaSantMartí,LíniaNouBarris,LíniaHorta,LíniaGràcia,LíniaEixample,LíniaCiutat Vella,LíniaSarrià,la revistaBenzinaielsportalstemàticswww.comunicacio21.comiwww.cultura21.com.

Sota aquestes línies podreu llegir el comunicat enviat pels treballadors aquest dijous:

Edicions locals