El GIRO organitza una jornada sobre les tendències de futur en la gestió de residus orgànics

S’ha desenvolupat a Brussel•les i ha estat organitzada de manera conjunta pel GIRO i el Centre AgroBusiness Park de Dinamarca.

El Centre Tecnològic GIRO organitza una jornada sobre les tendències de futur en la gestió de residus orgànics. La jornada s’ha desenvolupat a Brussel•les i ha estat organitzada de manera conjunta pel GIRO i el Centre AgroBusiness Park de Dinamarca, els quals col•laboren en el desenvolupament d’un estudi sobre processos de tractament de les dejeccions ramaderes a Europa, finançat per la Comissió Europea.

La jornada es va celebrar el passat 12 d’octubre i va servir per analitzar i debatre tendències de futur a promoure a Europa en la gestió i tractament de dejeccions ramaderes. La jornada va comptar amb la participació d’una trentena d’experts europeus en la temàtica.

El director del GIRO, Xavier Flotats, va presentar els resultats preliminars de l’estudi que estan fent conjuntament amb AgroBusiness Park. D’aquests, destaca que actualment un 6,2% de totes les dejeccions estan sotmeses a algun procés de transformació, donant com a resultat uns 5 milions de tones de productes fertilitzants comercialitzables, entre composts, granulats i concentrats.

És la primera vegada que s’ha fet un inventari de tecnologies i de productes obtinguts a partir de dejeccions a Europa i els resultats han de servir per prioritzar línies d’actuació en aquest camp. En el mateix estudi, s’han descrit amb profunditat 7 instal•lacions tipus de tractament de dejeccions, de les quals 3 de catalanes.

Edicions locals