Mollet racionalitza la despesa en la Neteja viària

Per contrarestar un increment del preu del carburant de 200.000 euros s’ha reestructurat la Neteja per optimitzar serveis i estalviar recursos.

“La modificació és per aconseguir l’optimització del servei sense perdre qualitat”, així va explicar la regidora de Medi Ambient Ester Safont l’aprovació del contracte de gestió del Servei Públic de recollida de residus municipals.

Durant el ple ordinari celebrat dilluns, Safont va assegurar que aquests ajustos realitzats per contrarestar un increment del preu del carburant de 200.000 euros  “obeeixen a un seguiment curat a peu de carrer”. Safont va afirmar que “és més fàcil reduir la despesa perquè la ciutadania cada cop fa millor els seus deures mediambientals i està més conscienciada”.

El fet que en els cinc primer anys del contracte amb Urbaser ja s’hagin canviat tots els contenidors permetrà a l’Ajuntament prescindir de la partida de compra de nous contenidors. El punt va comptar només amb una abstenció, la de ICV-EUiA. La seva protaveu, Marina Escribano, va qüestionar el funcionament anterior d’aquest servei i va aprofitar per demanar altra vegada la Taula d’Austeritat i advertir de la dificultat dels pressupostos: “Cal tornar al pressupost amb base zero”. El portaveu de CiU, Feliu Guillaumes, va apuntar que “cal que les campanyes de sensibilització vagin enfocades al cost i no només al civisme”.


El Ple aprova la creació d’un Registre d’Habitatges buits

El Ple de dilluns va aprovar també la creació d’una comissió d’estudi per a la redacció del projectes del Registre d’habitatges buits de Mollet. La regidora ponent, Mireia Dionisio, va explicar que es tractava de començar a tenir el cens d’habitatges buits per crear el registre. El punt va ser aprovat per unanimitat.

D’altra banda, la sessió ordinària va aprovar l’assumpció de competències inspectores i sancionadores en establiments de concurrència pública. Així, “serà el propi Ajuntament qui inspeccioni i sancioni directament a aquells bars, restaurants, bars musicals i discoteques que no tinguin llicència, que facin activitats il•lícites, etc.”, va assenyalar Dionisio.

Edicions locals