Denuncien les retallades que està patint el CAP de Can Pantiquet

La Plataforma en Defensa de la Salut Pública del BaixVallès denuncia el massiu retall de serveis a l'ambulatori.

En el marc de la campanya de defensa de la sanitat pública i en contra de les retallades que està duent a terme, la Plataforma en Defensa de la Salut Pública ha volgut denunciar públicament “les desmesurades retallades que està patint en aquest cas el CAP de Can Pantiquet”.

La plataforma assegura en un comunicat que "vol mostrar el seu rebuig a l’eliminació de part del serveis que venia oferint aquest ambulatori, empobrint la qualitat de la sanitat pública local i empenyent a la població a acudir a centres privats". Segons el comunicat, en el cas de la radiologia, s’ha eliminat el servei per les tardes, el que suposa l’augment en un mes de la llista d’espera per a fer-se una radiografia. “A tot això cal sumar que en aquest CAP no hi ha substitucions en cas de baixa d’un professional, a no ser que aquesta sigui de llarga duració”, denuncia la Platafoma, que afegeix que “en aquest últim cas, però, la substitució es fa amb un contracte de 24 hores setmanals de dilluns a divendres, quan la jornada del metge titular substituït es de 35 hores setmanals”. La plataforma assegura que de tota manera “quan un metge titular s’acull a la reducció de jornada, les hores que aquest deixa de treballar tampoc són substituïdes”.


La plataforma baixvallesana ha comunicat també que ja no n’hi ha metge d’urgències durant aquesta tardor i hivern, obligant a la resta de professionals a un sobreesforç extraordinari, tot això amb el retall del 5% del seu salari que han patit. Per la seva part, Esquerra Unida i Alternativa de Mollet (EUiA Mollet) lamenta “la precarització tant de les condicions laborals d’aquests professionals, que tot i així continuen realitzant una tasca encomiable, com del servei que reben els ciutadans”.

En aquest sentit, EUiA Mollet insta al Govern de la Generalitat a “abandonar la seva política de retallades en un dret bàsic, com és el de la salut”.

Edicions locals