Els socialistes fan una crida a la participació ciutadana

El Mercat Vell va acollir l'acte central del Vallès Oriental amb el número dos, Daniel Fernández, substituïnt a Carme Chacón.

Els socialistes del Vallès Oriental van celebrar dilluns a la tarda l’acte central de campanya per les eleccions Generals al Mercat Vell.

El número 2 del PSC per Barcelona, Daniel Fernández, va titllar de "miserable" al dirigent del PP Esteban González Pons ja que en la seva opinió, utilitza de forma partidista la mort d'un soldat espanyol a l'Afganistan. Motiu pel qual la Ministra de Defensa i candidata socialista per Barcelona, Carme Chacón, no va poder assistir al míting i Fernández la va substituir.

En el míting, Fernández va criticar que des de les files del PP es faci "una utilització política" d'una desgràcia humana, i va lamentar que això és un exemple més de que no es pot dir que populars i socialistes són iguals.

Després de la mort aquest diumenge del sergent Joaquín Moya, de 35 anys, el vicesecretari de comunicació del PP i cap de llista per València va assegurar aquest diumenge: "Acaba de morir un altre soldat espanyol a l'Afganistan. Dolor. Rubalcaba podia explicar al matí -aquest dilluns- si estem de veritat en una missió de pau o no".

Fernández va comparar a Chacón amb la cantant Madonna va afirmar que "substituir Carme és com substituir a Madonna. Ho tinc complicat”, mentre que va  titllar de “mantis religiosa” a la número 2 del PP i presidenta de Castella-la Manxa, María Dolores de Cospedal.

Fernández li va retreure la seva hipocresia després de proclamar aquest diumenge que estima a Catalunya: "És estimar Catalunya dir que no es pot parlar castellà, recollir en firmes en contra de l'Estatut, dir que amb el nou finançament els catalans estaven robant a la resta d'Espanya o aprovar el Pla Hidrològic Nacional?". A més, Fernández va finalitzar amb un joc de paraules dient: “De Cospedal no estima Catalunya, sinó que tima Catalunya”.

Destacar la intervenció de l’alcalde de la ciutat, Josep Monràs, qui va dir trobar-nos davant una “gran oportunitat per no desaprofitar el dret a votar, el que vulgueu, però voteu” i va llançar algun atac contra el rival directe: “Ja coneixem a Rajoy, s’equivoca en el que proposa” i va anomenar també els programes de televisió de l’entorn del PP: “Aquests programes de la dreta fan fastig”. Monràs va acabar el seu parlament demanant la participació ciutadana: “Omplim de vots totes les urnes de Mollet, de la comarca i d’Espanya per demostrar al PP que no tot s’hi val”.

La intervenció del Diputat i ex-alcalde  de Montmeló, Román Ruíz, va deixar propostes com la creació de riquesa al servei de la igualtat i les polítiques socials i va declarar que els socialistes “estem disposats a fer reformes i a aprimar l’administració però no tocarem allò bàsic”. Ruíz va afegir que “la dreta vol aprofitar la crisi per retallar l’Estat del Benestar que tant ens ha costat aconseguir”.


Galeria de fotos (Guillem Bas)

Edicions locals