'La dreta vol un sector públic insignificant i derivar tot el que pugui al sector privat'

El candidat vallesà al Congrés dels Diputats, Román Ruíz, alerta que un govern del PP suposaria un retrocés en drets socials i assegura que els socialistes són l’única garantia per evitar-ho.

Dijous al matí, el primer secretari del PSC del Vallès Oriental i candidat vallesà al Congrés, Román Ruiz, va visitar les instal·lacions que l’empresa DERBI té a Martorelles i, posteriorment, es va reunir amb el comitè d’empresa. Acompanyat dels diputats al Parlament de Catalunya Montse Capdevila, Jordi Terrades i Jaume Collboni, Ruiz va parlar de l’actual situació de l’empresa i de les possibilitats que té per continuar endavant. “Derbi representa el model que Catalunya i Espanya necessita per sortir de la crisi, va reiterar, i és que exporta més del 80% de la seva producció”. 


El candidat vallesà va assegurar que tant des del Parlament de Catalunya com des del Congrés, “els socialistes catalans farem tot el possible per defensar la viabilitat d’aquesta empresa”. I és que, segons Ruiz, “no ens podem permetre la pèrdua d’una indústria tan important per la nostra comarca, per Catalunya i pel conjunt de l’Estat”.

Posteriorment, en un acte amb afiliats i afiliades a Llinars del Vallès, Román Ruiz va insistir en que “cal lluitar per mantenir l’Estat del benestar, amb un vot útil al PSC”. “Un govern del PP suposaria una rebaixa dels drets socials que tan ens han costat aconseguir en els darrers 30 anys”, va asseverar. En aquest sentit, el candidat vallesà va advertir que “la dreta vol un sector públic insignificant i derivar tot el que pugui al sector privat”.

Durant la seva intervenció, Ruiz va explicar les propostes socialistes per lluitar contra la crisi econòmica com ara l’aposta per l’austeritat, l’eficiència i l’aprimament de l’administració; la creació de mesures d’estímul, potenciant sectors estratègics com el turisme i les exportacions; i la inversió en I+D+R i energies renovables. Per contra, va lamentar que el PP no hagi fet cap proposta electoral, “segurament perquè els ciutadans no vegin que serà pitjor el remei que la malaltia” i va afegir que “ells no són la solució per la crisi i així ho han demostrat allà on governen”.

D’altra banda, Ruiz va advertir d’una possible entesa entre CiU i el PP, i va posar els exemples de Badalona i Castelldefels, on les dues forces polítiques han arribat a un acord. “Des del 1996 al 2004, tos dos es van entendre la mar de bé”, va recordar. Finalment, el candidat al Congrés primer secretari del PSC del Vallès Oriental va insistir que “els socialistes són l’única garantia per evitar una majoria absoluta del PP”.

Edicions locals