“No més violència contra les dones!” aplega un munt d'activitats

El programa d’activitats a l’entorn del Dia Mundial de la No Violència contra les Dones, que és el proper 25 de novembre.

El 25 de novembre és el Dia Internacional de la No Violència contra les Dones. Per commemorar aquest dia i per sensibilitzar la ciutadania sobre aquesta xacra social, l’Ajuntament i les entitats de dones de la ciutat preparen un programa d’activitats amb el lema “No més violència contra les dones!”.

Com és habitual, entre les activitats més destacades trobem la lectura pública del Manifest del Dia Internacional, que té lloc davant la Casa de la Vila, el mateix dia 25 de novembre, a les 12 del migdia.

Però les activitats de sensibilització comencen uns dies abans. El proper diumenge, 20 de novembre, la caminada del programa esportiu Itineraris es dedicarà a la lluita contra la violència de gènere, amb el lema “Camina contra la violència de gènere”. Entre els actes programats, també destaca una xerrada a càrrec de la jutgessa titular del Jutjat de violència de gènere de Mollet i la presentació anual de les dades de l’Observatori Local de la Violència de Gènere, que tindran lloc el dimarts 22 de novembre.

Els actes de la programació es clouran el dia 1 de desembre amb la presentació del Projecte Míriam, contra la violència de gènere a Nicaragua, impulsat per la Fundació Pau i Solidaritat (CCOO) i que compta amb la col•laboració de l’Ajuntament de Mollet.


Programa sencer d’activitats


20 de novembre, 10 del matí
Pl. Prat de la Riba
Camina contra la violència de gènere
Dins del programa esportiu Itineraris. Circuit la Mogoda (6 km)

22 de novembre, 5 de la tarda
Centre Cultural La Marineta
Xerrada  “L’actuació judicial en relació a la violència de gènere”, a càrrec de Sílvia Muñoz, jutgessa del Jutjat de violència de gènere de Mollet
Presentació de les dades de l’Observatori Local de la Violència de Gènere, a càrrec de Raquel Nieto, advocada del SIAD (Servei d’Informació i Assessorament a les Dones)

25 de novembre, de 9  a 2/4 d’11 del matí
Radio Mollet (96,3 FM)
El magazine Posa’t les piles estarà dedicat al Dia Internacional de la No Violència Contra les Dones, amb la participació de membres de l’Observatori Local de la Violència de Gènere

25 de novembre,12 del migdia
Plaça Major
Lectura del Manifest del Dia Internacional de la No Violència Contra les Dones
El Manifest també es llegirà als diferents instituts de secundària de Mollet

25 de novembre, 8 del vespre
CIRD Joana Barcala
Taller: Reflexions al voltant de l’exposició Violència en la Parella: desmuntem mites?
A càrrec de Isabel López, psicòloga clínica i  psicòloga del SIAD
Org: Associació de Dones ÀGORA

26 de novembre, de 10 a 1 del migdia
Av. Llibertat (davant del Mercat Municipal)
Estand de difusió i sensibilització sobre la violència de gènere

1 de desembre, 7  de la tarda
CC La Marineta
Presentació del Projecte Miriam de Nicaragua: Lluita contra la violència de gènere a Nicaragua
Amb la presència de representants del Projecte Míriam, de la Fundació Pau i Solidaritat (CCOO) i de l’Ajuntament de Mollet

Edicions locals