'Si és per dignitat nacional, demano que ningú voti en Duran'

El president d’ERC, Oriol Junqueras, es treu les manies a l'acte de Mollet i demana a l'electorat català que "faci fora" Duran i Lleida.

El Mercat Vell va acollir dilluns l’acte central de la comarca del Vallès Oriental de la campanya electoral d’ERC. El seu president, Oriol Junqueras, no va estar-se de romanços i va carregar contra el cap de llista per Barcelona de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida.


Junqueras va iniciar el parlament amb una reflexió personal: “L’any 1979, en Duran ja era diputat, jo estudiava cinquè de primària; algú em pot dir quin és el full de mèrits de Duran en aquests 30 anys? Quina aportació a Catalunya ha fet? Quin gran projecte ha dissenyat per Catalunya?”. El republicà va demanar a l’electorat català que faci fora a Duran: “L'electorat català hauria d'enviar un missatge a Duran i Lleida per tal que deixés la política i fes alguna cosa de profit pel seu país”.


L’atac de Junqueras va continuar: “És indigne que apel·li a la dignitat nacional catalana per justificar un govern de concentració nacional espanyola. Si és per dignitat nacional, prego, demano i gairebé exigeixo que ningú el voti”. El republicà va afegir que “per dignitat nacional no es lliura la Diputació de Barcelona al PP, ni es pacta amb l’Espanya radial, ni es liquiden les ambaixades. La gent que s’estima el país no es mereix que ningú jugui amb un concepte tan elevat com la dignitat nacional. Mai ha de servir per satisfer les ànsies personals de cap polític”.


La regidora a Mollet i candidata número cinc per Barcelona, Marta Vilaret, va ser la primera en pujar a l’escenari per dir que “cal una veu forta a Madrid” i explicar que a Mollet “més enllà de les sigles d’ERC, fem política per a la ciutadania. I aquest camí és el mateix que seguim amb el partit nacional de la mà de Junqueras”.


La regidora molletana va definir els seus companys militants com a “republicans amb conviccions socials” i va finalitzar el seu parlament amb una frase de Miquel Martí Pol.

 

Edicions locals