Fred Simon tocarà al 10è Festival Al Ras

El francès és una de les primeres figures del banjo a França i Europa.

Aquest dissabte el Centre Cívic de Can Pantiquet acollirà la desena edició del Festival Al Ras de música country i bluegrass.

El Festival començarà amb l’actuació de Toni Giménez (10h), un cantant professional de folk, músic i compositor, que ha publicat 122 discos i 48 llibres i cançoners. A més, Giménez és autor amb Lluís Gomez del primer manual de banjo en català i castellà. 

Els concerts continuaran a partir de la tarda (18.30h) amb l’actuació de Tin Horn Hank, una banda de quatre escocesos i un anglès que canten i toquen la guitarra, el banjo, la mandolina, el violí i el contrabaix. A les 19.10h, arribarà l’hora de The Booty Hunters. Un grup nascut aquest 2011 i que ha modelat un estil personal de tocar country i bluegrass. Tampoc obliden les seves arrels ja que s’identifiquen amb tot allò patriòtic. 

A les 20.20h, Fred Simon, banjista francès que lidera la banda Camel Ride, delectarà als espectadors acompanyat de la Barcelona Bluegrass Band. Simon, reconegut com una de les primeres figures del banjo a França i Europa, oferirà amb la BBB un repertori de composició pròpia.

A les 21h, serà el torn d’Anthony Hanningan (mandolina i veu). És el campió nacional 1999 de mandolina de la seva àrea local i ha estat tocant música bluegrass d’ençà tenia quatre anys. El seguirà Trae & Jamie Lynn Buckner, arribats de Morgantoen, West Virginia, al bell mig dels Apalatxes. Són integrants del grup de bluegrass The Hillbilly Gypsies. Lynn és una dona menuda de veu portentosa. El Festival finalitzarà amb una Jam final  entre tots els assistents.


Sota aquestes línies podeu consultar el programa del Festival Al Ras.

Edicions locals