El Parc de Les Pruneres s'inaugura diumenge

Més de 20.000 metres quadrats, situat a tocar del nucli històric de la ciutat.


Aquest diumenge, 27 de novembre, la ciutadania de Mollet podrà passejar pel nou parc central de la ciutat. El parc de les Pruneres quedarà obert durant el matí. A les 12 del migdia, s’encendran les grans pantalles de leds i l’arc d’aigua que donen personalitat pròpia i originalitat al parc.

A partir de les 11 del matí hi haurà un cercavila amb grup d’animació Xarop de Canya per atreure la ciutadania des de la plaça de Catalunya fins al parc. Un cop al parc, tothom podrà passejar-hi, descobrir els elements característics del parc i gaudir del nou pulmó verd al mig de Mollet. Entre les 11 del matí i la 1 del migdia hi haurà un taller infantil en què s’animarà els nens i les nenes a dibuixar el parc. Els dibuixos que siguin retornats, es projectaran durant la setmana següent a les pantalles de leds del parc.

A les 12 del migdia, es procedirà a encendre l’arc d’aigua i les dues pantalles de leds.Visita de dimecres


El passat dimarts es va anunciar la inauguració del Parc de Les Pruneres. Dimecres, l’alcalde Josep Monràs va realitzar una visita oficial per als mitjans de comunicació locals. Les seves primeres paraules van ser: “Ja el tenim”. I és que diumenge obrirà les portes després de més de tres anys d’obres. Monràs va enviar un missatge als molletans: “Aquest és un parc de tots i l’hem de cuidar entre tota la ciutadania”. 


Diumenge, a les 10h es començaran a retirar les tanques que el rodegen i a les 12 del migdia es posaran en marxa les pantalles gegants i la font ornamental que regna des del carrer Anselm Clavé. Al Museu Abelló, els més petits podran dibuixar el nou parc perquè els seus dibuixos després siguin exposats a les pantalles. 


No hi haurà cap gran inauguració: “La millor inauguració és que l’assistència de la ciutadania” va dir Monràs per afegir que aquest parc té similituds amb el parc Millenium de Chigago, als Estats Units i que “per Mollet, salvant les diferències és el Central Park de Nova York”.
  


Cronologia


L’any 2009, el govern municipal aprovava el projecte d’urbanització per convertir en un parc el que fins aleshores era un descampat al centre de la ciutat, que s’usava com a aparcament desordenat. L’estudi d’arquitectes Serra-Vives-Cartagena ha estat l’encarregat de convertir l’espai en el gran parc central de Mollet amb un projecte redactat a partir d’un procés de reflexió sobre els usos del futur parc, que va comptar amb la participació dels veïns de la Zona Centre.

El parc de les Pruneres és un espai de més de 20.000 metres quadrats, situat a tocar del nucli històric de la ciutat. Les obres del parc també han comportat la reurbanització dels carrers del voltant, tot convertint el carrer de la Pau (entre Anselm Clavé i rbla. Pompeu Fabra) en zona de vianants. Les voreres dels carrers Anselm Clavé i Ramon Casas també s’han ampliat considerablement per donar preferència als vianants i continuïtat al parc.

Edicions locals