Una casa que elimina la contaminació de l'aire i les olors

Es tracta d'una tecnologia mediambiental amb beneficis immediats.

Per primera vegada en el nostre país, i a la nostra comarca, s’ha decorat una vivenda amb una nova tecnologia que converteix les parets en plaques solars. 


Les pintures Fotocatalítiques fan que les parets es carreguin d’energia amb la llum, i facin servir aquesta energia per a destruir els compostos contaminants que hi ha a l’aire, produïts pels cotxes, les industries o el tabac.

Gràcies a aquest sistema, la família Llargués, de Palau Solità i Plegamans, pot gaudir d'un aire molt més net a casa seva, sense olors ni bacteris, amb els beneficis que això significa per a la salut de la família. Alhora també s’evita que les parets s’embrutin, estalviant molts diners en repintats i neteges. 

Aquesta tecnologia, apart de ser molt econòmica, el seu preu és com el de qualsevol pintura de qualitat, és una solució permanent i no requereix cap tipus de manteniment.

La Fotocatàlisis es va desenvolupar al Japó fa més de vint anys, i en aquell país ha esdevingut un estàndard en la decoració de vivendes, de la mateixa manera que també ho són, allà, els sostres amb plaques solars fotovoltaiques. 

A Europa, la tecnologia porta més de 10 anys essent aplicada en obra pública, i amb resultats certificats per les millors institucions científiques. 

Després de molts milions de metres quadrats aplicats, sobretot a Itàlia, ara s’ha introduït a Catalunya gràcies a la visió d’un empresari vallesà, que distribueix els seus productes a través de Pintures Fomar de Granollers o Pintures Civit de Mataró, amb la voluntat de popularitzar la tecnologia i ajudar a millorar el medi ambient de les nostres ciutats, alhora que estalviant diners a les families.


Edicions locals