16 anys de Poetes Grans

Els actors que donen vida a Nora (Mercè Martínez) i Pitu (Màrius Hernández), de la sèrie de TV3 La Riera, han estat els encarregat de conduir l'acte.

Dijous a la tarda s’ha celebrat la trobada poètica Poetes Grans, un recital a càrrec de poetes i poetesses grans de la nostra ciutat. Es tracta d’una activitat promoguda per la Regidoria de Gent Gran amb la col·laboració dels casals i les entitats de gent gran de la ciutat.

La 16a edició dels Poetes Grans ha comptat amb la participació de 28 poetes i poetesses, 17 dones i 11 homes, que han lliurat un total de 51 poemes de temàtica variada entre els quals destaquen les obres sobre la família, els records de la infantesa, l’amor i sobre el fet mateix de ser escriptor. Les propostes reivindicatives i humorístiques també formen part de les obres presentades. La mitjana d’edat dels participants és de 65 anys.

Aquest cop s’ha celebrat al Mercat Vell donat la participació que hi ha hagut i també a la col·laboració dels actors de La Riera de TV3, Màrius Hernández (Pitu) i Mercè Martínez (Nora) com a conductors de l’acte. “És fantàstic poder col·laborar en una iniciativa com aquesta”, ha explicat l’actor. D'altra banda, Mercé Martínez ha destacat l’emoció dels participants: “Són moltes vivències i cal escoltar-les”.

Un dels participants, Angel Macías, ha assegurat que per ell “la poesia és una forma d’expressió, em permet dir coses que no seria capaç de dir sense ella. M’agrada la poesia satírica, intento fugir de temes romàntics”.

Aquesta iniciativa va néixer fa 16 anys per donar resposta a tota aquella gent gran amb inquietuds poètiques que no trobava una plataforma on expressar-se. Des del començament es va concebre com una trobada poètica més que com un concurs, ja que no hi ha la voluntat de fomentar la competitivitat, sinó la participació del màxim nombre possible de persones grans.


Galeria de fotos (Eric Pintor)

Edicions locals