Patrulles mixtes per una millor seguretat durant el Nadal

Per primer cop els Mossos d'Esquadra realitzaran una enquesta per mesurar l'impacte d'un Pla Grèvol que vol prevenir fets delictius i augmentar la percepció de seguretat

Amb motiu de les Festes Nadalenques, els Mossos d’Esquadra ha posat en marxa a partir d’aquest divendres a les diferents regions policials el Programa Operatiu Estacional (POE) Grèvol per donar resposta a les problemàtiques de seguretat que es produeixen durant el període nadalenc. L’objectiu principal és reduir els fets delictius (sobretot furts i robatoris amb força a establiment comercial), augmentar la percepció de seguretat i garantir el normal funcionament dels actes festius que se celebren durant les festes, com ara la Nit de Cap d’Any o la Cavalcada de Reis.

El cap de l’ABP, Jesús Requena, i el cap de la Policia Municipal, Jaume González, han donat detalls de totes les accions que es realitzaran durant el període de Nadal en matèria de trànsit i seguretat ciutadana en una roda de premsa al Centre Cultural La Marineta.

Fonamentalment, el Pla Grèvol es tracta de prevenir l’activitat delictiva a les zones comercials, donar seguretat al carrer, a les zones residencials, les zones viàries per l’increment de desplaçaments i els controls d’alcoholèmia. Requena ha admès que la situació econòmica actual ha propiciat “l’aparició de petits furts que abans no es donaven”. 


Tota l'activitat policial anirà enfocada en aquest pla. "Durant l’any ja es treballa en aquestes tasques però ara intentem que la gent sigui més conscient”, va afirmar González.

Aquest acte clou la primera fase del pla, dedicada bàsicament a la comunicació. El Pla Grèvol es va posar en marxa el passat mes de novembre, en una primera fase informativa, per incentivar els contactes amb els comerciants. Durant aquest període, els Mossos d’Esquadra han informat a comerciants, botiguers i empresaris dels objectius de la campanya per tal d’implicar-los al màxim.  

A partir d’avui divendres 2 de desembre i fins el 16 de gener, es posa en marxa la segona fase del Grèvol: el patrullatge dirigit.  Durant aquest període s’intensificarà la presencia policial a peu en zones i eixos comercials, mercats municipals, mercats ambulants, fires, grans superfícies comercials, polígons industrials, autopistes i àrees de servei d’autopistes. La presència policial serà permanent en aquestes zones i sobretot en els horaris d’obertura i tancament dels locals comercials, moment en qué es poden produir mes fets delictius. 

Enguany, per primera vegada, els Mossos d’Esquadra realitzaran una enquesta per mesurar l’impacte que aquest programa ha tingut en comerciants i empresaris. Es tracta de saber quin és el grau de satisfacció dels operadors que s’han vist implicats directament amb l’operació Nadal per tal de millorar, si s’escau,  els serveis policials durant els propers anys. Aquesta serà la tercera fase del pla i s'iniciarà després de l'inici de les rebaixes d'hivern, el 16 de gener.

Aquestes patrulles mixtes de Mossos i Policia Municipal es faran, a banda de Mollet, a Sant Fost, Parets i La Llagosta.


Més informació el document PDF sota aquestes línies.

Edicions locals