L'Aparador continua amb el debat entorn la cultura

La nova intervenció porta per títol 'Agència d’aparallament cultural. Una cartografia sentimental del Vallès Oriental'.

El vespre de dijous es va inaugurar la nova intervenció a l’Aparador del Museu Municipal Joan Abelló, amb el títol "Agència d’aparallament cultural. Una cartografia sentimental del Vallès Oriental". Aquesta intervenció forma part del cicle De com convertir un museu en arena, a càrrec d’Oriol Fontdevila.

L’espai de l’Aparador del Museu Abelló acull intervencions artístiques que destaquen sempre per la seva originalitat. Actualment el cicle que s’està desenvolupant s’anomena “De com convertir un museu en arena” a càrrec d’Oriol Fontdevila. Aquesta nova intervenció va començar a preparar-se amb una trobada d’speed dating cultural que ha servit per elaborar la cartografia vallesana d’agents culturals articuladors. Un conjunt de relats i imatges dels diferents agents culturals que van participar en aquesta trobada.

Una de les coautores, Marta Serra, va explicar que “l’objectiu de la intervenció és que la gent es coneixi i la sorpresa ha estat que entre ells s’ha generat una trama oculta de forma independent a partir de l’speed dating”. A més, va assenyalar que “momés per parlar cinc minuts han descobert un nou món i aquest és el que hem volgut mostrar a l’Aparador”. Serra va afegir que “el resultat final dóna l’oportunitat de repensar-se un mateix perquè parla de les necessitats i oportunitats actuals. És com una guia que et va donant pistes de què fer, com fer-ho i amb qui”.

L’altre coautor de la intervenció, Vicenç Ferreres, va comentar que “el repte era fer una cartografia, identificar els agents culturals i representar-los de la manera més propera i de forma objectiva per poder suggerir al públic”.

El comissari del cicle, Oriol Fontdevila, va definir aquesta intervenció com un “ancoratge fort amb el món no professional de la cultura. Un del elements del cicle és el debat de la cultura dins el concepte de L’Aparador i en totes les intervencions el Museu surt posicionat i intentem donar-li nous significats”.

La nova intervenció estarà exposada a l’Aparador fins al 26 de febrer.

Edicions locals