TV3 dedica el proper '30 minuts' al Projecte Suma’t

El programa d'EMFO adreçat a joves en situació d’atur entre 18 i 24 anys sense estudis secundaris.

El proper diumenge 11 de desembre, a partir de les 21.45 hores, TV3 emetrà el programa 30 minuts dedicat al projecte SUMA’T que es realitza des d’EMFO.

SUMA’T és un programa que es va iniciar al desembre de 2010. El programa es desenvolupa a l’Empresa Municipal per la Formació Ocupacional i l’Ocupació (EMFO) de l’Ajuntament de Mollet del Vallès i està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu.

Està adreçat a joves en situació d’atur entre 18 i 24 anys, sense estudis secundaris i té com a objectiu aconseguir l’obtenció del títol de Graduat en ESO a través de l’Institut Obert de Catalunya. Les càmeres de TV3 van acompanyar els 51 nois i noies de Mollet que hi participen en els tres processos de reinserció en què es basa el programa SUMA’T:

- Formació en competències claus
- Formació específica en les 3 especialitats: monitoratge esportiu, electricitat d’edificis i serveis auxiliars d’estètica
- Continuació de l’aprenentatge a través del IOC paral•lelament a un contracte de formació en empreses del municipi de 6 mesos de durada.

EMFO, implicada en el programa, va apostar per una iniciativa única entre els 61 programes SUMA’T que es fan arreu de Catalunya: va desenvolupar l’Espai Repte, una manera de potenciar els valors d’emprenedoria entre aquests joves a través d’activitats esportives.

El programa SUMA’T finalitzarà el 31 de març de 2012 i actualment es troba en la fase final. 30 dels joves participants han estat reinserits; paral·lelament 46 estan matriculats al IOC i 26 segueixen formant-se.

Edicions locals