600.000 persones veuen el '30 minuts' de Suma't

600.000 persones van veure diumenge el 30 minuts “Assignatures pendents” sobre el projecte Suma’t d’EMFO.

Ahir, diumenge 11 de desembre, TV3 va emetre el programa de 30 minuts titulat ‘Assignatures pendents’, que recollia l’experiència de 6 joves que participen al projecte Suma’t, desenvolupat per l’Empresa Municipal per a la Formació Ocupacional i l’Ocupació (EMFO) de l’Ajuntament de Mollet.

El projecte Suma’t està adreçat a joves d’entre 18 i 24 anys, sense estudis de secundària i en situació d’atur. L’objectiu d’aquest projecte és que els nois i noies obtinguin el títol de l’ESO i puguin ser reinserits en el món laboral.

El 30 minuts d’ahir segueix de prop l’experiència de 6 dels 55 alumnes del projecte de Mollet del Vallès en la fase de formació i cerca de feina. Els tutors ajuden als alumnes a preparar l’entrevista per a aconseguir un contracte laboral de 6 mesos, escriure un currículum, reprendre els estudis de l’ESO, etc.

Alguns d’aquests joves van deixar els estudis per treballar i tenir independència econòmica, d’altres, simplement, passaven el dia al carrer sense fer res. Per pressió dels pares, per necessitat econòmica o bé pel simple fet de fer alguna cosa, els joves van apuntar-se al programa Suma’t, subvencionat pel SOC i amb el finançament del Fons Europeu.

Molts dels nois són optimistes; si no surt bé la primera entrevista doncs ja n’hi haurà una altra, s’ha d’anar fent de mica en mica. Lluís Martínez, president del Club de Tennis Mollet, entitat que dóna feina a algun dels nois participants, pensa que és precisament aquest optimisme el que els fa ser poc conscients de la seva situació i de la situació laboral actual.

La fase més difícil per a la majoria dels nois és la fase de matriculació a l’Institut Obert de Catalunya (IOC) per reprendre i acabar els estudis d’ESO. Aquesta fase és indispensable per a aconseguir un contracte de pràctiques. Molts no eren bons estudiants a l’institut i d’altres han perdut les rutines d’estudi, fet que complica aquesta fase del projecte.

El programa de 30 minuts va ser molt comentat a les xarxes socials de facebook i twitter i molt seguit per televisió, en una època en què la situació laboral i l’alt atur entre el jovent preocupa i és tema d’actualitat. El programa va ser el més vist de TV3 del diumenge, amb una audiència de 600.000 persones.

Els protagonistes del 30 minuts, demà a Ràdio Mollet

Demà, dimarts 13 de desembre, l’espai d’EMFO al programa de Ràdio Mollet Posa’t les piles comptarà amb tres dels protagonistes del projecte Suma’t per explicar la seva experiència i en quin punt es troben actualment: Cristina Corbera, Adrià Sànchez, alumnes i Lluís Rodríguez, president del Club de Tennis de Mollet, una de les empreses que acull els alumnes en pràctiques.

Dels 55 joves que van començar el programa, 17 s’han donat de baixa, hi ha 30 insercions laborals i 26 continuen estudiant al IOC per treure’s l’ESO. 

Veure el programa

Edicions locals