L'IES Vicenç Plantada inicia el segon cicle del projecte Terra

El proper 15 de desembre de 2011 s'iniciarà el cicle de conferències amb la visita del professor Alfred Fernández Castañé.

L’IES Vicenç Plantada va iniciar el curs passat el Projecte Terra que pretén fer difusió de les ciències en el món actual, de les noves tecnologies i de la seva repercussió en el planeta i la societat, fomentar el gust per la lectura, l’actitud crítica i les tècniques d’escriptura de l’alumnat de Batxillerat.

Un dels pilars del projecte “Terra” és l’organització de conferències trimestrals realitzades per experts en diferents temes científics i humanístics que ajudin a l’alumnat a veure’ls com quelcom més que una disciplina que han de superar en les assignatures que estan cursant i que els ha de permetre completar els seus coneixements.

El proper 15 de desembre de 2011 s'iniciarà el cicle de conferències amb la visita del professor Alfred Fernández Castañé, professor de la UAB que, actualment, està acabant el doctorat en Biotecnologia. La recerca que duu a terme està relacionada amb la producció en microorganismes de proteïnes recombinants per a l’aplicació farmacèutica. En aquesta conferència presentarà què és la Biotecnologia i les seves aplicacions així com introducció de diversos processos biotecnològics del nostre entorn (producció de iogurt, cervesa, vi, insulina, detergents, antibiòtics, etc.).

En aquesta xerrada es descobriran quines aplicacions té la biotecnologia i quin impacte té en la vida quotidiana; des de la salut a la química fina, dels camps de conreu a les refineries de petroli, passant per l’alimentació a la recuperació ambiental i al tèxtil. Veurem alguns exemples d’aplicacions en biotecnologia vermella o sanitària (biotecnologia per guarir), biotecnologia verda o agroalimentària (biotecnologia per alimentar) i biotecnologia blanca o industrial (biotecnologia per obtenir energia). La biotecnologia està esdevenint un sector estratègic per a l’economia del nostre territori. La dinàmica del sector és expansiva i les seves aplicacions estan en fase de creixement.

Edicions locals