Monràs reclama la gratuïtat del peatge de la C-33 per als molletans

L'alcalde de Mollet reclama que es mantingui la gratuïtat del peatge de la C-33 per als residents a Mollet i municipis de l’entorn.

La Generalitat ha anunciat l’augment de les tarifes dels peatges per al 2012. A més, també s’ha fet públic un nou sistema de bonificacions per a vehicles no contaminants o amb alta ocupació que, tot i ser valorat positivament per l’Ajuntament de Mollet, estableix l’eliminació de la gratuïtat del peatge de la C-33.

L’alcalde de Mollet està d’acord amb els criteris generals sobre les bonificacions proposades per la recurrència de pas (30% a partir de 16 viatges/mes), pels vehicles amb alta ocupació (40%) i pels vehicles amb emissions baixes de CO2 (30%). Tot i això, denuncia l’existència d’un greuge comparatiu en la bonificació que es proposa aplicar als residents de diferents territoris.

És el cas de Mollet, on la Generalitat planteja aplicar els mateixos criteris de bonificació que a la resta de peatges, quan actualment, i després de molts anys de lluita i reivindicacions, s’està aplicant una bonificació del 100% per a la mobilitat obligada. El peatge de Mollet és excepcional ja que només és per a 8 km d’autopista. Per aquest motiu, Monràs ha demanat que la situació de Mollet es valori de manera específica i que es mantingui, com a mínim, la situació actual, tot i que l’Ajuntament de Mollet continuarà reclamant l’eliminació total de la barrera.

D’altra manera, Monràs ha denunciat que es produiria una greu situació de greuge comparatiu, per exemple, amb el Berguedà, l’Alt Urgell i la Cerdanya pel que fa al Túnel del Cadí, on s’aplica la bonificació del 100%.

Per tot això, l’alcalde de Mollet, que va participar a la reunió del Grup de treball de peatges com a representant de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), va reiterar la petició de revisar la proposta abans de la seva aplicació definitiva i mantenir la gratuïtat del peatge de la C-33 com fins ara.

Edicions locals