Mollet inicia el camí cap a l'administració electrònica

El Ple de l'Ajuntament aprova l'ordenança que regularà l'administració electrònica.

Mollet va aprovar el punt número 8 de l'ordre del dia del darrer Ple de l'any referent a l'aprovació inicial de l'Ordenança d'administració electrònica. És a dir, en un futur proper i de forma progressiva es podran realitzar tots els tràmits de l'Ajuntament des d'un ordinador. "Al 2012 s'implantaran alguns procediments telemàtics", va assegurar Garzón en ponència del punt.


El regidord'Ara Mollet- Esquerra, Oriol López, va avançar el vot a favor del seu grup però va recordar que en aquest procés "cal aplicar amb seny la formació del personal i la comunicació al ciutadà". El regidor d'ICV-EUiA, Francisco Sancho, va aplaudir el punt i va aprofitar per reclamar que "el projecte compti amb tota la informació i que es faci un exercici d'austeritat". Per últim, el regidor de CiU, Joan Daví, va demanar que el procés "es faci ràpid i de manera acurada". 


El punt va ser aprovat per unanimitat.


Reorganització de l'Ajuntament


El regidor d'Economia, Josep Garzón, va explicar que la implantació de l'administració electrònica, sumada a la situació econòmica actual suposarà la reorganització de l'Ajuntament.


Per aquest motiu, en el punt número 9 el govern proposava l'aprovació d'una modificació de la relació dels llocs de treball que pretén promocionar internament quatre treballadors municipals per crear uns serveis jurídics i una plaça que gestioni les contractacions municipals. "És el resultat de centralitzar la contractació uns serveis jurídics propis per l'aplicaició de l'administració electrònica", va comentar Garzón. 


PP, ICV-EUiA i Ara Mollet - Esquerra van votar en contra. Els republicans per la falta de informació. "Seria millor que totes les places fossin per promoció interna i no dues de lliure designació", va argumentar López. La regidora d'ICV-EUiA, Marina Escribano, va raonar el seu vot pels dubtes: "Estem parlant de parts però no d'un d'un pla general complet, ens falta informació". El regidor del PP, Manel Beteta, no va entendre els dos càrrecs de lliure designació: "Nosaltres defensem el desenvolupament de les tasques".


Garzón va respondre que "la llei preveu aquest sistema i la major part social de l'Ajuntament hi està d'acord". Al que l'alcalde Josep Monràs va afegir per cloure que "es tracta d'un únic lloc on es focalitzin totes les contractacions amb personal propi".


El punt va ser aprovat amb els vots a favor de PSC i CiU.

Edicions locals