Mollet estalviarà 87.000 euros reduïnt trajectes del bus urbà

L’Ajuntament reordenarà els recorreguts del bus urbà amb menys de 6 viatgers per tal de reduir despesa innecessària.

En el context de crisi actual, l’Ajuntament de Mollet opta per reorganitzar el servei de bus urbà amb l’objectiu de trobar el millor equilibri entre cost i qualitat. La reorganització, que començarà a aplicar-se al gener, permetrà estalviar més de 87.000 €.

Per tal de reorganitzar els horaris del bus urbà, l’Ajuntament ha fet un estudi sobre el seu ús entre els mesos de setembre i novembre per detectar els trajectes utilitzats per la ciutadania. A partir del gener, es reordenaran els horaris del bus per evitar que es donin situacions en què el vehicle pot arribar a circular amb menys de 6 passatgers per trajecte o, fins i tot, vagi buit.

L’Ajuntament de Mollet aposta fermament pel servei de bus urbà, que és un dels més ben valorats per la ciutadania, i per aquest motiu en les darreres setmanes ha posat en circulació dos nous autobusos que són més llargs i tenen capacitat per a més viatgers. Aquesta mesura permetrà reordenar els horaris per aconseguir major eficiència i evitar els trajectes amb menys passatgers.

Amb el pla de racionalització, l’Ajuntament s’estalviarà 87.267 euros, ja que s’aconsegueix reduir el cost anual del servei en un 13,8% amb el mínim d’afectació per a la ciutadania, que podrà continuar disposant d’un servei de bus urbà de dilluns a dissabte.

Canvis en l’horari del bus urbà

- De dilluns a divendres, es deixaran de fer els dos darrers trajectes de la nit, a les 21.50 i les 22.06h, i els dos darrers trajectes del bus de reforç, 17.34 i les 18.10 h.

- En l’horari de dissabte: els 2 primers del matí i els 2 últims de la nit.

- El servei de diumenge deixarà de prestar-se, ja que la mitjana de viatgers en tot el dia no arriba a les 6 persones per trajecte.

-  En l’horari del mes d’agost, s’eliminaran les expedicions del bus de reforç, ja que els dos nous vehicles del bus urbà (que han començat a funcionar aquest mes) tenen més capacitat.

La Generalitat augmenta l’import del bitllet

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de la Generalitat ha aprovat aquesta setmana les tarifes de transport públic per al 2012, que suposen un increment mitjà del 6,3%. Aquest increment repercutirà en els bitllets del bus urbà de Mollet, ja que, en formar part de el sistema tarifari integrat, venen marcats per la Generalitat.

Així, a partir de l’1 de gener, el cost de la T-10 Mollet passarà dels 6,60 euros que costa ara a 7,40 euros (és el 80% de la T-10 de l’ATM, preu mínim obligat); mentre que el preu del bitllet senzill passarà d’1,40 € a 2 € (igual preu que el bitllet senzill de la Generalitat).

El transport urbà de Mollet forma part del sistema tarifari integrat que permet els usuaris viatjar amb el mateix bitllet en el transport públic de tota l’àrea metropolitana. L’Ajuntament de Mollet sempre ha aplicat el preu mínim obligatori que marca la generalitat per als bitllets propis.

Edicions locals