L'obertura de Les Pruneres, les eleccions i la polèmica política, el més destacat del 2011

Entra i llegeix el resum informatiu de l'any.

GENER

Andreu Joan Belloso Dall, primer nadó molletà del 2011
Dissabte 1 de gener DEL 2011, a les 11:05 hores del matí, Ana Dall donava a llum al primer nadó del 2011 nascut a l'Hospital de Mollet, Joan Andreu Belloso Dall. L'Ana i en Carles eren pares del seu tercer fill que aquest cop arribava amb aquesta agradable sorpresa. Joan Andreu va pesar 3'4 kg repartits en 49 cm de llargada, després d'un part natural que no va tenir cap mena de complicacions i on tampoc la mare va rebre cap punt.

Un any de la llei antitabac
El 2 de gener entrava en vigor la nova llei antitabac.  No es permetia l'ús dels cendrers a bars, restaurants i discoteques. Això propiciava que els bars i restaurants molletans hagin mantingut la terrassa els dotze mesos de l’any.


Enllestit el nou Skate Park
El govern de la ciutat complia la seva paraula i ja es podia practicar per les noves pistes contigües a les del street park del camp municipal Germans Gonzalvo. La pista va ser finançada amb el fons estatal i ha donat feina a 14 persones.

La Guia Michelin incloïa La Garnatxa a l'edició del 2011
El restaurant La Garnatxa va formar part de la Guia Michelin 2011. Un inspector de la prestigiosa guia de viatges francesa va sopar al cèntric restaurant molletà. Quan aquest va acabar el seu àpat va demanar al cambrer pel gerent del local, Miquel Àngel Meroño, a qui li va comentar que havia sopat molt bé i que si podia veure les instal•lacions (neveres, banys, cuina...).

CRA’P neix de les cendres de La Serradora
És el mateix espai, gairebé amb la mateixa gent i les mateixes activitats, però ara el seu nom és CRA'P, Pràctiques de creació i recerca artística. Una associació sense ànim de lucre que va renéixer de La Serradora després que l'Ajuntament comuniqués als seus membres que a partir del 2011 no podria seguir mantenint l'equipament municipal tot i el seu interès en el projecte: "ens han ajudat molt a l'hora del traspàs de la institució a l'associació", explicaven a la roda de premsa de presentació.

En marxa un sistema d’atenció a discapacitats auditius
L'Ajuntament presentava el nou sistema d'atenció a persones amb discapacitat auditiva que de  l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) i que es basa en l'actuació d'un intèrpret a distància o virtual. El sistema està basat en l'eina tecnològica Sightos que permet, a través d'internet i la intervenció d'un intèrpret professional, que la persona amb discapacitat auditiva i l'informador de l'OAC puguin comunicar-se sense cap barrera.

Albert Insa guanya el premi Sant Vicenç de Fotografia
El primer premi en la categoria temàtica de Mollet del Vallès, valorat en 250€, va ser atorgat a Albert Insa per la fotografia "Detalle modenista" amb una instantània d'una de les aixetes de la font modernista de la plaça Prat de la Riba.


FEBRER


Acord estratègic per potenciar la competitivitat de la B-30
Prop d'un vintena de municipis de l'entorn de la B-30, entre els quals Mollet, signaven una declaració per al desenvolupament econòmic i l'ocupació del seu àmbit d'influència. L'eix de la B-30 és un àmbit extraordinàriament important, ja que representa prop del 4% del PIB de l'estat espanyol.


El Polígon de La Farinera, enllestit
L'Ajuntament, a través de l'empresa municipal Promosol, finalitzava les obres d'urbanització del Polígon Industrial i de Serveis de La Farinera. Es tracta d'un espai de 44.000 m2 d'emplaçament estratègic, integrat a la ciutat i amb una immillorable connectivitat viària.

SuperPop visita Mollet per un grafitti de Justin Bieber
La revista per a joves ‘Superpop' va fer una visita a la ciutat per realitzar un reportatge sobre el programa Murart que s'està duent a terme a la ciutat des de la regidoria de Joventut. El famós grafiter Berok va realitzar un grafit en un mur situat a la plaça Castella d’un retrat del cantant nord-americà  Justin Bieber.

Rebuig de  la instal·lació de mòduls per als alumnes de 4 institut
L'Ajuntament de Mollet expressava el seu total rebuig a la col·locació de mòduls per poder començar el curs en el quart institut, si aquests no estan condicionats per l'execució efectiva de les obres de construcció del centre.

El govern proposa una reclamació per la construcció del 4t IES
En el Ple del 28 de febrer, el govern de la ciutat presentarava una resolució on reclamava al Departament d'Ensenyament que iniciés la construcció el més ràpidament possible del quart institut de secundària en els terrenys que l'Ajuntament ja va cedir per a aquesta finalitat l'any 2006, situats a tocar del parc de Ca l'Estrada, a la Vinyota.

L’Ajuntament cedeix un local a Creu Roja com a nova seu
L'Ajuntament de Mollet i la Creu Roja van signaven un conveni que establia la cessió d'un local a la ciutat perquè esdevingués la nova seu comarcal de Creu Roja al Baix Vallès situada en un local de la plaça d'Enric Rosés, número 5.

Pares i mares es concentren per demanar el 4t IES
Les AMPA dels CEIP Sant Vicenç i Princesa Sofia convocaven una concentració a les portes de l’Ajuntament per reclamar que pel curs vinent el quart Institut de Secundària s’instal·lés en mòduls als terrenys de La Vinyota. Tenint en compte que el Departament d’Ensenyament havia acceptat la setmana abans la petició del consistori d’emplaçar provisionalment l’IES a l’edifici del GIRO, els pares manifestants sostenen que els mòduls s’instal•lin a La Vinyota com a garantia de que es construeixi l’institut allà.

Mollet  estrena el segon vehicle elèctric municipal
Es presentava el nou vehicle elèctric de la brigada municipal de Parcs i Jardins a Can Mulà. Es tracta del segon vehicle elèctric de la brigada després que fa menys d'un any es presentès el primer. Tal i com va explicar l'alcalde Josep Monràs, la voluntat de l'Ajuntament és anar incrementant aquest parc de vehicles elèctrics per la sostenibilitat municipal.


MARÇ


Estrena de14 pantalles com a Canals d’informació dinámica
Es tracta d'una d'informació dinàmica que permet oferir informació de servei per a la ciutadania a través de deu pantalles instal·lades en diferents equipaments municipals i quatre tòtems exteriors.

L’Hospital de Mollet signa un acord amb la UOC
Els estudiants de Ciències de la Salut de la UOC podien fer servir els recursos sanitaris de l'Hospital de Mollet gràcies a l'acord de col•laboració entre la Universitat Oberta de Catalunya i el Consorci Sanitari de Mollet.

Piaggio anuncia el tancament de la planta de DERBI
L'empresa propietària de la marca de motocicletes Derbi, el grup italià Piaggio anunciava a través de la seva pàgina web que, "per tal de reestructurar la producció a Europa", traslladaria la producció de la planta de Derbi Martorelles a la seu del grup a Itàlia.

Els conductors molletans tenen 15 minuts de zona blava gratuits
El govern municipal engegava una nova iniciativa per fer més fàcil la mobilitat urbana. Els 15 minuts gratuïts de zona blava començarien a comptar sempre a partir que s'acabi el temps de zona blava que ja ha estat pagat.

Monràs i Velasco prenen mesures pels casos Yamaha i Derbi
Els alcaldes de Mollet del Vallès, Josep Monràs i Martorelles, Romuald Velasco enviaven una carta adreçada al president de la Generalitat, Artur Mas, el president de l'Estat espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero i el rei d'Espanya, Juan Carlos I, on els demanaven que intervinguessin per evitar el tancament de les plantes de Derbi i Yamaha.

Exemple de recollida selectiva
Es publicava que Mollet és la ciutat amb més de 50.000 habitants amb un índex més elevat de recollida selectiva, segons dades de l'Agència Catalana de Residus corresponents al 2009, que van ser publicades en el mes de març.


La planta de Derbi al complet es manifesta a Mollet
La planta de Derbi al complet va ser present a la manifestació per evitar el tancament de la mítica fàbrica de motos que va anunciar el seu propietari, el grup Piaggio, dues setmanes  abans. Prop de 300 persones van mobilitzar-se davant de l'Ajuntament de Mollet amb el suport del mateix consistori.

Mollet engega el proojecte d’urbanització del lateral de la C17
L'Ajuntament de Mollet publicaval'anunci de licitació del projecte d'urbanització del lateral de la C-17 d'accés al Polígon Industrial de Can Magarola i els carrers adjacents.


ABRIL


El primer punt de càrrega per a vehicles elèctrics, a Les Pruneres
L'Ajuntament de Mollet arribava a un acord amb l'empresa Escapark Aparcamientos, SL (concessionària de l'aparcament) per instal•lar un punt de càrrega per a vehicles elèctrics a l'aparcament públic de les Pruneres.

La quarta  pérgola fotovolcaica, al polígon de Can Magarola
Mollet enllestia les obres d'instal•lació d'una nova pèrgola fotovoltaica instal”lada al Polígon Industrial de Can Magarola. Es col·locaven 3 pèrgoles amb 70 plaques fotovoltaiques cada una. L'energia que produeixen les plaques fotovoltaiques de la pèrgola és de 45kw, 15 per cada placa.

La Limoncello presenta el nou disc Equinox al Mercat Vell
El grup molletà de mestissatge, "La Limoncello", presentava el seu nou disc al Mercat Vell. "Equinox", era el segon disc que la banda molletana.

Estudi de viabilitat per remodelar l’Estació de França
L’Ajuntament de Mollet presentava a Adif un estudi de viabilitat per millorar l’Estació de França (rodalies Mollet-Sant Fost). El projecte proposat l’Ajuntament s’ajustava als plans d’inversió del Ministeri de Foment per millorar aquesta estació que preveu el Pla d’Infraestructures ferroviàries de rodalies de Barcelona 2008-2010.

Mor l’Andreu de Mollet
El 2 d’abril l'Andreu Oliveras, més conegut com l'Andreu "Camisa Groga" o l'Andreu "de Mollet".  Va ser president de l'entitat Agrupació Folklòrica Molletana durant 25 anys, fins a principis del 1983, que passà el relleu a Tradicions i Costums, creada abans.

Mollet a mà renova el seu web
El diari digital www.molletama.cat millorava la seva imatge presentant un web més participatiu i amb un disseny més pràctic.

Vallès Visió, primer aniversari
Alcaldes, regidors i representants de l’activitat social, cultural i esportiva dels 9 municipis del Consorci Teledigital Mollet van participar a la festa de celebració del primer aniversari de Vallès Visió. Un esdeveniment que Vallès Visió va voler compartir amb tots els espectadors amb un programa que es va emetre des del Teatre Municipal de Can Gomà. Un especial de més de dues hores de durada que es va poder veure en directe.

L’Escola Municipal de Música celebra els 20 anys de vida
L’escola Municipal de Música de Mollet ha celebrat aquest 2011 el seu 20è aniversari. Els actes de celebració van començar amb un concert a l’Església de Sant Vicenç.


Mollet celebra la V Mostra internacional de Titelles
La Mostra Internacional de Titelles de Mollet va arribar al cinquè aniversari amb un format consolidat i amb algunes novetats que van atreure encara més públic del previst durant tot el passat cap de setmana.

Monràs demana hora amb Boi Ruiz
L’alcalde de Mollet, Josep Monràs ha demanat un reunió al conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, per tal de reivindicar els recursos necessaris perquè l’Hospital de Mollet pugui atendre correctament la població que en depèn.

Blackberry enregistra el seu nou spot a l’skate park de Mollet
La companyia de telèfons mòbils Blackberry va triar les pistes d’skate de Mollet per rodar el seu darrer anunci de televisió. A través d’un càsting de localització, la marca va triar aquest parc per ser un dels més grans de Catalunya.

Ajuntament i UGT anuncien una promoció d’habitatge protegit
El secretari general de la UGT, Josep Maria Álvarez, visitava al matí l’Ajuntament de Mollet per reunir-se amb la secció del sindicat a l’Ajuntament. Durant la visita va mantenir una reunió amb l’alcalde Josep Monràs, durant la qual van anunciar l’acord per construir una nova promoció d’habitatges de protecció oficial a La Vinyota.


MAIG


El secretari d’Estat per l’Esport visita Mollet
El secretari d’estat per a l’Esport, Albert Soler, formalitzava l’adhesió del govern espanyol al Dia de l’Esport a Europa, una iniciativa impulsada des de la Diputació amb l’objectiu que es reconegui el rol que juga l’esport en el desenvolupament econòmic i social europeu.

Carlo Petrini, Slow Food, visita Gallecs
L’espai rural de Gallecs rebia una visita d’allò més significativa i especial. El president d’Slow Food, Carlo Petrini, va voler conèixer de més a prop la realitat d’un espai com Gallecs, amb el qual hi ha un convenium amb Slow Food des de l’any 2003.

Col·Loquen la font ornamental de Les Pruneres
El nou Parc de Les Pruneres encarava la darrera fase de les obres en el moment que es col•locava la font ornamental  del parc. Es tracta d'un element ornamental del parc que s'ha instal•lat dilluns al matí a l’entrada des del carrer d’Anselm Clavé.


Les noves galetes de la ciutat
La Casa-Museu Abelló va acollir la presentació d’un nou distintiu de la ciutat. Es tracta dels mollets, una galeta o pasta de te elaborada per sis fleques de la ciutat amb la col•laboració del creador de la idea, el professor de l’Escola de Forners de Sabadell i tècnic de la Farinera, Manel Cortés.

Les urnes donen l’alcaldia a Josep Monràs
Tot i que el PSC perdia tres regidors i la majoria absoluta, PP, CiU i Ara Mollet - Esquerra guanyaven un regidor cadascú. Monràs admetia que aquestes havien estat les eleccions més complicades. PSC (35'42% dels vots i 12 regidors), PP (13'95% dels vots i 4 regidors), CiU (13'16% dels vots i 4 regidors), ICV-EUiA (11'7% dels vots i 3 regidors) i Ara Mollet-Esquerra (7'64% dels vots i 2 regidors).

Beneït sia el menjador social
Després d’unes setmanes en funcionament, es presentava oficialment el menjador social de la ciutat. Un projecte on treballen plegats Càrites, el Consorci Sanitari de Mollet i l’Ajuntament, a banda d’altres entitats privades de la ciutat.

Es crea l’assemblea d’Indignats de Mollet
Diumenge al vespre, unes cent persones van asseure’s a la gespa del Parc Pau Casals per mostrar la seva indignació en solidaritat amb el “Moviment 15M” de Plaça Catalunya de Barcelona o la Puerta del Sol de Madrid. Des de diumenge,  els indignats de Mollet han realitzat una cassolada cada dia des de la Plaça Prat de la Riba fins al Parc Pau Casals, on es celebren les assemblees. Cal destacar que l'afluència de indignats ha anat augmentant dia rere dia.

Pau Riba inicia el cicle de música ‘Divendres al Jardinet’
Pau Riba era l’encarregat de donar el tret de sortida  al quart cicle de música ‘Divendres al Jardinet’ amb 'Ribaibal'. L’artista va concedir una entrevista a Mollet a mà.


JUNYEl Congrés acorda la mediació del Govern de Madrid en el cas Derbi
Tots els grups del Congrés dels Diputats signaven una proposició no de Llei impulsada per CiU que emplaça el Govern de Madrid a actuar al costat de la Generalitat com mediadors amb la multinacional Piaggio per evitar el tancament de la planta de Martorelles i el seu trasllat a Itàlia després que es presentés el maig un ERO per als 220 treballadors.


Els premis BIC posen coma  exemple de sostenibilitat l’Hospital
La Gaceta Médica va publicar en el seu mitjà online la celebració de la sisena edició dels premis BiC (Best in Class). Com a novetat, enguany des de l’organització s’ha decidit impulsar un nou guardó que seria atorgat a la comunitat autònoma i al centre sanitari que millor iniciativa presentés en el camp de la sostenibilitat.

Un Museu Abelló més accesible presenta ‘La mirada táctil’
El Museu Abelló és des d’aquest 2011 un museu més accessible. “La mirada tàctil” és un mòdul expositiu multisensorial que facilita l’accés tàctil als continguts del Museu per a les persones amb discapacitat visual, ceguesa i mobilitat reduïda.


Monràs és investit alcalde
Els vots en blanc d'ICV-EUiA i CiU facilitaven la investidura de Monràs. El nou alcalde era investit per 12 vots a favor. Les altres candidatures van ser Susana Calvo, del Partit Popular (4 vots) i Oriol López, d'Ara Mollet - Esquerra (2 vots).

Entra en funcionament la nova línia R8
Aquest nou trajecte, amb parada a la UAB, és la realitat de totes les demandes dels últims anys. Va des de Granollers Centre fins a Martorell, amb una durada de 40 minuts.

La Farinera Moretó presenta la suspensió de pagaments
La històrica Farinera Moretó presentava la suspensió de pagaments. Segons la direcció, la causa es remetia a un “increment molt elevat del preu del blat i la dificultat de trobar finançament per atendre l’ increment”.

Mor l’exregidora Núria Fortuny als 55 anys
L’exregidora de CiU a l’Ajuntament de Mollet, Núria Fortuny,  va morir a l’edat de 55 anys, a conseqüència d’un càncer que patia i que la va obligar a retirar-se de la política feia uns mesos.


Uns 500 indignats persegueixen l’alcalde per tota la ciutat
En acabar el Ple, centenars d’Indignats, alguns dels quals van ser presents a la sessió, van esperar a que tots els regidors sortissin del consistori per fer paleses les seves protestes davant el punt aprovat. Els primers en sortir van ser els grups de l’oposició, alguns més escridassats que altres. 


JULIOL18 anys de presó pels segrestadors del director de la caixa de Plana Lledó
El fiscal, les acusacions i les defenses del judici acordaven rebaixar la condemna que demanava el fiscal de 104 anys contra els acusats del segrest exprés a un director de banc i la seva família de Mollet el 5 de març del 2009.

Mollet obria la primera Oficina d’atenció a l’autònom
Els professionals autònoms ja tenen on anar en cas de dubte o algun problema relacionat amb la seva professió. I és que Mollet inaugurava  la primera Oficina d’Atenció a l’Autònom. Un projecte de l’Associació de Dones i Homes Emprenedors de Catalunya Segle XXI (ADHEC) i la Unión de Associaciones de Trabajadores Autónomos y Emprendedores (UATAE).

Piaggio retira l’ERO i Derbi agraeix la feina de Monràs
El grup Piaggio ha retirat l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afectava a 220 treballadors de Derbi a Martorelles i seguirà produint motocicletes a les instal•lacions almenys fins al juny de 2012.


Mollet a mà guanya el concurs de cartells de FM 11
Glòria Fdez. Nofrerías (Mollet a mà) és l'autora del cartell d'enguany que donava la benvinguda a un programa amb més de 80 actes repartits pels espais més cèntrics de la ciutat.


La plantilla d’ALstom es tanca a la fàbrica per mostrar el seu rebui davant l’ERO
La plantilla d'Alstom es tancava a la factoria de l'empresa de fabricació de trens en rebuig a l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) presentat per la companyia per acomiadar 320 treballadors, gairebé la meitat de la plantilla de 700 persones.


AGOST


Mollet acomiada una Festa Major que s'enduen els Torrats
Els Torrats han estat els guanyadors de la competició entre colles d'aquesta Festa Major. La competició enguany ha estat molt més igualada que en els darrers anys i els Torrats només han tret un punt de diferència als Morats. De fet, la darrera prova, la del Ball de Fanalet, va ser la prova decisiva que va decantar la balança a favor de la colla Torrada.

José Mourinho (Toni Albà) protagonitza el pregó
L’actor Toni Albà va ser el pregoner d’enguany en el paper de José Mourinho. L’actor del Garraf va ser entrevistat per Mollet a mà a l’especuial d’agost i va deixar titulars com el de “fer riure mentre imites és molt complicat”.


SETEMBRE

9.082 alumnes inicien el curs amb un nou IES al Giro
El 4rt institut s’ubica de manera provisional a l’edicifi del GIRO, que ha estat cedit a la Generalitat per l’Ajuntament de Mollet per tal de garantir la posada en marxa d’aquest nou equipament en el curs 2011-2012. Tot i això, l’Ajuntament continuaria reclamant a Generalitat la construcció definitiva del 4rt institut públic a la Vinyota.

Les forces independentistes molletanes s’uneixen
La independència és la fita que va unir en una mateixa taula a Jordi Talarn (CiU Mollet), Oriol López (ERC Mollet), Jesús M. Carrasco (IxM), Jordi Puyuelo (SI Mollet) i Josep Cot. I ho van fer per presentar l'Assemblea Nacional Catalana de Mollet (ANC-Mollet) .

El Casal Obert i el Punt de Trobada estrenen espai
El servei de Casal Obert, fins aleshores ubicat a l’escola Can Besora, es traslladava aquest curs a l’equipament municipal del carrer Cristóbal Colón,  1. Aquestes instal•lacions havien acollit el Centre de Salut Mental Jaume Vilaseca fins el seu trasllat al nou Hospital. També seria la seu del servei de Punt de Trobada que gestiona la Creu Roja.

Rabasa prepara el seu retorn amb una bicicleta urbana
La mítica marca de bicicletes de Mollet, fundada en 1922 i tancada al 1996, iniciava el seu retorn. Reapareixeria  finals d’any de la mà d’Albert Adami Rabasa, nét del fundador, Simeó Rabasa.

Muriel Casals lamenta l’amenaça sobre el català
Mollet va acollir una conferència de la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, a la Sala Fiveller. Casals va afirmar que “lamentem que algunes institucions judicials i polítiques espanyoles vulguin amenaçar el nostre model educatiu, un model educatiu d’èxit que és garantia de cohesió. Cridem a la mobilització el dilluns a la tarda de tots els ajuntaments i pobles de Catalunya”.


‘La Fira d’Artesans és el  mirall per les fires catalanes’
El president de l’Associació de Veïns de la Fira d’Artesans, Martí Turégano, feia aquesta contundent declaració en clara al·lusió a l’èxit d’organització de la Fira d’Artesans de Mollet.

Teresa Casany, molletana centenària
Teresa Cassany, veïna del carrer Onze de Setembre, celebrava aquest 10 de setembre el seu 101 aniversari. Amb una infantesa i joventut molt dura, recordava aquells anys amb una especial emoció.

Mollet presenta la nova flota de bus urbà
En el marc de la Setmana de la Mobilitat, l'Ajuntament de Mollet presentava els tres nous autobusos que entrarien en funcionament en les següents setmanes.

Emoció en el comiat de Noemí Fernández
El ple de setembre es va omplir d’emoció per la darrera intervenció de Noemí Fernández. La portaveu del grup municipal d’ICV-EUiA, Noemí Fernández, va trametre la instància per tal de que el proper Ple municipal del 26 de setembre accepti la seva renúncia al càrrec. Fernández ha explicat a Mollet a mà que es tracta de motius “pura i estrictament laborals”.

Mollet aprova la prohibició de la falconeria a gallecs
La regidora de Medi Ambient i del mateix espai rural de Gallecs, Ester Safont, explicava en l'exposició del punt que "l'existència de la falconeria és un contrasentit amb que Gallecs sigui espai PEIN". Safont afegia que aquesta pràctica podia causar danys als camps de cultius, excés de vehicles a l'espai rural, deixalles i pertorbació de les aus.


OCTUBRE


L’Ajuntament restringeix el pas de vehicles al centre
Entrava en funcionament la restricció del pas de vehicles al centre històric. Tal i com va informar Mollet a mà a principis d'any, es col·locaven pilones en diversos punts per evitar el pas indiscriminat de vehicles a les zones de vianants.

Mollet     Comerç i La Caixa donen 5000 euros al Casal Obert
La Federació de Comerç i Serveis de Mollet i “la Caixa” donava un xec per valor de 5.000 euros a l’Ajuntament de Mollet, concretament al servei municipal Casal Obert.

Joan Vila guanya el II Concurs de pintura a l’aire lliure
Joan Vila Arimany, de Sant Quirze del Vallès, guanyava el primer premi del concurs de pintura a l’aire lliureamb una obra que reflecteix una vista de la via de l'estació del nord amb l'edifici de La Farinera de fons.

Mollet és l’escenari del curt, Ficción real
El Parc Plana Lledó i el bar la Cantonada van ser els escenaris del rodatge de Ficción Real, un curtmetratge del guionista molletà Alfons Carrasco. El projecte comptava amb la presència d'actors reconeguts a nivell nacional: Marian Aguilera (Los hombres de Paco, Laberint d'ombres), Roger Pera (Hospital Central, Ventdelplà) i Xavier Serrat (La Granja, Los Serrano).

Laia Fortuny i ‘Les víctimes de la Guerra Cívil a Mollet del Vallès’
Éxit de la presentaciód’aquest  llibre a un Centre Cultural La Marineta ple a vessar. Obra de la jove molletana Laia Fortuny, la qual ha desenvolupat el treball de recerca que va guanyar un Premi Argó 2010 de la UAB.S’amplia el cementiri municipal
Les obres, amb una durada de 10 mesos, havien ampliat el cementiri amb una nova zona de 1.446 metres quadrats, on s’hi ha construït 6 nous blocs de nínxols, que suposen un total de 436 nínxols nous. També s’hi ha construït 4 blocs amb 440 nous columbaris. En total, el cementiri municipal compta ara amb 6.515 nínxols i 500 columbaris.

Mor als 71 anys Pere Putellas
Cal destacar la seva tasca al Casal Cultural de Mollet. Al 1995 va fundar el club de Fanàtics de Motos Històriques participant arreu de Catalunya a diferents rallies. Putellas va morir el 25 d’octubre a l’edat de 71 anys.

L’Hospital, guardonat amb un premi Hospitals Top 20
L’Hospital era guardonat amb un dels premis Hospitals TOP 20 que lliura anualment la companyia de serveis d’informació sanitària IASIST. 


Mor als 76 anys el pintor Jaume XIcola
El pintor Jaume Xicola (Martorelles, 1935), moria el 19 d’octubre. Xicola ha estat molt conegut a Mollet per la seva activitat artística.


NOVEMBRE


Els castellers completen la millor actuació de l’any
La plaça Prat de la Riba es va omplir de gom a gom per celebrar la 19a Diada Castellera de Mollet. Els de la camisa verd clar van afrontar la jornada amb el repte del pilar de 5. A més, els molletans també van aconseguir recuperar antics castells com la torre de 6 i els 5 de 5.

Obra Social La Caixa dóna 12 mil euros a la Fundació ALB –Bosc
L’Obra Social de La Caixa donava dotze mil euros a la Fundació Alb-Bosc per a posar en marxa el pis RESPIR. Un habitatge tutelat, que compta amb monitoratge durant les 24 hores del dia que permet l’acollida durant uns dies de les persones amb disminució psíquica en cas de necessitats.

La pressió fiscal a Mollet augmentarà un 2’76% al 2012
En l’anomenada factura fiscal, formada pels impostos municipals que paga la majoria de famílies (IBI, impost de vehicles, taxa d’aigua i taxa d’escombraries) s’aplicarà un 2,76%, quan l’IPC a Catalunya és del 3,2%. Això suposa una diferència mensual de només 1,94 euros respecte el que es pagava el 2011.

Fred Simon, estrella del 10è Festival Al Ras
A Ras va celebrar el seu desè aniversari, amb una selecció dels artistes que han estat vinculats i algunes figures internacionals convidades. El Centre Cívic de Can Pantiquet va acollir la trobada que va nèixer fa una dècada a l'espai rural de Gallecs.


El PSC guanya a Mollet, CIU a Catalunya i el PP arrassa Espanya
A la ciutat, CiU augmentava en més de sis punts els seus vots (19,95%) i ICV-EUiA, que doblava els resultats del 2008 (10,75%) són les forces que pujaven juntament amb el PP que passava del 16,15% al 20,50% dels vots obtinguts. El PSC seguia sent la força més votada a Mollet però perdia més de 20 punts respecte el 2008 (35,14%). A Catalunya CiU era la primera força amb 16 diputats per davant del PSC amb 15. A l'Estat, el PP obtenia la majoria absoluta amb 186 diputats pels 110 del PSOE.

Feliu Guillaumes, cap el Congrés dels Diputats
El regidor de CiU a Mollet, Feliu Guillaumes, entrava a formar part dels 16 diputats al Congrés com a número 9 de la llista de Duran i Lleida. "Estic molt content, il”lusionat, amb moltes ganes però una mica descol”locat", explicava Guillaumes.


DESEMBRE


Mollet racionalitza la despesa en la recollida i Neteja viària
“La modificació és per aconseguir l’optimització del servei sense perdre qualitat”, explicava la regidora de Medi Ambient Ester Safont l’aprovació del contracte de gestió del Servei Públic de recollida de residus municipals.


Milers de Molletans omplen el Parc de Les Pruneres
Milers de persones van omplir el nou parc de les Pruneres. La inauguració del cèntric espai va tenir lloc al migidia, quan les pantalles de cinc metres d'altura van projectar diverses imatges. A continuació, la font monumental va començar a rajar aigua. El nou parc de les Pruneres és el segon parc més gran de la ciutat, només per darrere del parc dels Colors.


Oriol Fort nomenat president del CEM
Oriol Fort era nomenat nou director del Centre d’Estudis Molletans (CEM) en la reunió del Consell Directiu del centre. Fort, que fou regidor de l’Ajuntament, és un actiu col”laborador del CEM.

El Parlament insta al Govern a la construcció del quart IES
el Parlament de Catalunya va aprovar una resolució instant al Govern de la Generalitat de Catalunya a a la construcció del 4rt Institut a Mollet del Vallès. La resolució, proposada per ICV-EUiA, indicava que aquest institut hauria d’estar construït al setembre de 2012. Finalment, però, una esmena de CiU va fer que no es parlés de data.

El ’30 minuts’ de SUMAT
TV3 va emetre el programa de 30 minuts titulat ‘Assignatures pendents’, que recollia l’experiència de 6 joves que participen al projecte Suma’t, desenvolupat per l’Empresa Municipal per a la Formació Ocupacional i l’Ocupació (EMFO) de l’Ajuntament de Mollet. El van veure 600.000 persones.

Mollet crea la Taula municipal de persones amb discapacitat intel·Lectual
La Taula municipal de persones amb discapacitat intel•lectual és una realitat. Aquesta agrupa les administracions, entitats i organismes que treballen en aquest àmbit a la ciutat. L’objectiu és coordinar esforços i activitats en l’àmbit de la discapacitat i construir una única i sòlida veu que els faci més visibles.

L’Hospital demana a Salut més recursos pel 2012
L’Hospital de Mollet tancava el primer any sencer en el nou centre en positiu tot i que la seva direcció demanava al departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que incrementi el pressupost del 2012 ja que si aquest fos retallat o congelat, l’Hospital es veuria obligat a reduir, fins i tot tancar, alguns dels serveis actuals.

Monràs reclama la gratuÏtat del peatge de la C33 pels molletans
La Generalitat anunciava l’augment de les tarifes dels peatges per al 2012. A més, també es feia públic un nou sistema de bonificacions per a vehicles no contaminants o amb alta ocupació que, tot i ser valorat positivament per l’Ajuntament de Mollet, establia l’eliminació de la gratuïtat del peatge de la C-33. L’alcalde de Mollet  denunciava l’existència d’un greuge comparatiu en la bonificació que es proposa aplicar als residents de diferents territoris.

Mollet inicia el camí cap a l’administració electrónica
El darrer Ple de l'any aprovava l'Ordenança d'administració electrònica. És a dir, en un futur proper i de forma progressiva es podran realitzar tots els tràmits de l'Ajuntament des d'un ordinador. "Al 2012 s'implantaran alguns procediments telemàtics", assegurava Garzón.

El Ple exigeix la posada en marxa de la Residència de la Vinyota
El Ple aprovava també la moció per la qual tots els grups acordaven ‘exigir’ a la Generalitat de Catalunya la posada en marxa de la Residència per a persones amb discapacitat psíquica de la Vinyota.


Daniel Fuster guanya la bienal Molletart 11– Memorial Cesc Bas
L’artista Daniel Fuster (Blanes, 1985) és el guanyador la biennal Molletart 2011- Memorial Cesc Bas per la seva obra ‘Cocteleras’ amb la tècnica grafit sobre paper Scholler.  Els altres tres finalistes van ser Pere Vilardebó,  Carles Azcón i Álex Santafé.

Edicions locals