La Generalitat deu 376.000 euros de subvencions de les escoles bressol

L’Ajuntament de Mollet estudiarà poder demanar interessos de demora a la Generalitat davant l’anunci d’ajornament del pagament de la subvenció per a escoles bressol.

Davant l’anunci de la Generalitat d’ajornar sine die el pagament als ajuntaments de la subvenció per a les escoles bressol referent al curs 2010-2011, l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha declarat que es tracta d’una manca de responsabilitat envers els ajuntaments, que són l’administració feble, ja que els deixa en una situació molt difícil.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Mollet ha anunciat que estudiarà mesures per demanar a la Generalitat el pagament d’interessos de demora. I és que tot i aquest ajornament, el consistori ha hagut de fer front al cost del servei d’escoles bressol i, per tant, avançar tots els diners, també els que corresponen al govern de la Generalitat.

Concretament a Mollet, la Generalitat deu 376.000 euros corresponents al curs 2010-2011, als quals caldrà sumar la subvenció per al curs actual, que es va iniciar al setembre.

La Federació de Municipis de Catalunya (FMC) ha demanat formalment a la Generalitat que estableixi amb caràcter d’urgència el calendari de pagament del deute i dels compromisos amb els ens locals.

Aquest nou anunci de la Generalitat se suma a les retallades ja aplicades de la subvenció amb caràcter retroactiu sobre el curs passat, fet que deixa els ajuntaments cada vegada en pitjors condicions per afrontar el pagament d’uns serveis que es presten en conveni amb la Generalitat i sobre els quals aquesta té el compromís de subvencionar.

Edicions locals