L'OMIC adverteix sobre comprar productes financers

Recomanacions de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor a l’hora de contractar productes financers d’alt risc.

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) de l’Ajuntament de Mollet ha cursat en els darrers dos anys una desena de reclamacions a l’entorn de les anomenades participacions preferents. Es tracta de productes financers d’alt risc que, en alguns casos, no han estat prou explicats als consumidors.

L’OMIC demana als consumidors que siguin molt prudents a l’hora de contractar amb les entitats bancàries productes financers i que tinguin en compte les recomanacions que ha editat la Comissió Nacional del Mercat de Valors (adjuntem document).

L’OMIC ha detectat i cursat reclamacions de casos en els quals l’entitat financera no havia informat correctament el client sobre l’alt risc de les participacions preferents que contractava. En el moment que el client ha volgut retirar els seus diners o informar-se de l’estat de guanys, s’ha trobat que no podia disposar dels diners o que havia perdut part del capital invertit.

L’OMIC recorda que les entitats financeres estan obligades a fer un correcte assessorament al seu client per assegurar-se que el producte és adequat al seus coneixements i experiència prèvia per valorar el risc que suposa. Així mateix, l’entitat s’ha d’assegurar que el producte es correspon amb els objectius i la situació financera del contractant i han d’informar explícitament que es tracta d’un producte d’alt risc i rendibilitat no garantida.

Edicions locals