Mollet celebra la Festa Major d’hivern de Sant Vicenç, del 14 al 30 de gener

La trobada de gegants es celebrarà aquest any al nou Parc de Les Pruneres.

El proper dissabte 14 de gener, Mollet dóna el tret de sortida a la seva Festa Major d’hivern, que se celebra a l’entorn del dia de Sant Vicenç, el 22 de gener, patró de la ciutat. Diverses entitats de la ciutat col•laboren per fer una programació plena d’activitats.

Activitats tradicionals i festives

Un dels primers actes importants de la Festa Major és l’espectacle de l’Esbart Dansaire de Mollet, el proper dissabte. Els dansaires molletans representaran de nou Un país de festa a Can Gomà, a les 9 del vespre. També és tradicional de Sant Vicenç, amb 17 anys a les esquenes, l’exposició i el lliurament de premis del Concurs de Fotografia de Sant Vicenç, que serà el divendres 20 de gener, al Centre Cultural La Marineta, a les 7 de la tarda.

Altres activitats tradicionals són les sardanes, la Trobada de Gegants, que enguany es concentrarà al nou parc de les Pruneres, i els concerts de cant coral. Un any més, la colla dels Torrats farà ballar el Moll Fer, la bèstia que treu foc i vi; serà dissabte 21, a les 9 del vespre a la plaça de Prat de la Riba. La colla dels Morats organitzarà de nou el Mollet Jazz Festival, el dissabte 28, al Mercat Vell.

Activitats esportives

Una de les cites ineludibles de la Festa Major d’hivern és la Cursa Popular de Sant Vicenç que des de l’any passat porta el nom de Memorial Jordi Solé Tura, en record al polític molletà, atleta i corredor reconegut. El Club Atlètic, entitat organitzadora de la cursa, és l’impulsor d’aquesta iniciativa que compta amb el suport municipal i que es farà el mateix dia de Sant Vicenç, amb sortida i arribada a les Pistes d’Atletisme.


Més informació

Presentació de Notes 27, del Centre d’Estudis Molletans

Com és habitual per Sant Vicenç, el Centre d’Estudis Molletans (CEM) present un nou número de la revista Notes. Enguany serà el número 27 i la presentació comptarà amb una conferència de Rosa M. Securún sobre l’educació a Mollet en temps de la República. L’acte tindrà lloc la 1 del migdia, a la Sala Fiveller. 


Més informació

Festa de la Ràdio Mollet i Premis Notícia i Micròfon de l’Any

Ràdio Mollet celebra per Sant Vicenç el seu aniversari, enguany serà el 31è, amb una festa on no hi falta la música i on els seus professionals lliuren els Premis Notícia i Micròfon de l’Any, als esdeveniments i persones més destacades de l’actualitat local el 2011. L’acte es farà a El Lledoner, el 22 de gener a les 6 de la tarda, i comptarà amb l’actuació musical del grup In the mood quartet. L’emissora municipal l’emetrà en directe des del 96.3 FM i a través d’internet (www.radiomollet.com).


Més informació


Activitats infantils

Els més menuts també tenen el seu espai a la Festa Major d’hivern. Així, el proper diumenge, 15 de gener, la Xarxa presenta a Can Gomà l’obra de teatre Aladdí. També s’han programat diversos tallers infantils, com el del Moll Fer o el del Museu Abelló.

Edicions locals