Inici de la darrera fase de la Llei de Barris

El proper dilluns comencen les obres de reurbanització del carrer Miguel de Cervantes, a la Plana Lledó.

El proper dilluns 16 de gener, començaran les obres de reurbanització del carrer de Miguel de Cervantes, previstes en el projecte d’intervenció integral del barri de la Plana Lledó i que han de ser finançades al 50% per Ajuntament i Generalitat, a través de la Llei de barris.

L’Ajuntament de Mollet ha decidit tirar endavant aquestes obres, malgrat l’anunci de la Generalitat, que no pagarà la part que li correspon durant el 2012, ja que les obres estan adjudicades i, en cas de no executar-se, el prejudici econòmic seria superior.

Aquestes obres són la primera part de la darrera fase prevista en la Llei de barris (que afecta els carrers Cervantes i Colón). L’Ajuntament no adjudicarà la segona fase fins que la Generalitat no asseguri els terminis de pagament.

Aquestes obres es faran tot seguint el model de reurbanització implantat en els darrers anys en els carrers de Borrell i Santa Bàrbara (2005-2008) i els carrers de Sant Joan, i carrer i passatge de Magallanes (2010-2011). Així, la remodelació donarà més rellevància als vianants, amb la construcció de voreres més amples, la supressió de barreres arquitectòniques i la instal·lació de petits espais amb vegetació, com els que hi ha al carrer de Borrell.

A més a més, les obres també serviran per millorar els serveis bàsics d’enllumenat, clavegueram, subministrament d’aigua i renovar els fanals, amb lluminàries no contaminants i el mobiliari urbà. Pel que fa a la xarxa elèctrica, s’està eliminant el cablejat aeri, que es substituirà per línies elèctriques soterrades.

El pressupost d’aquestes obres és de 326.872 euros i el termini previst per enllestir-les, de 6 mesos.

Afectacions al trànsit


Així doncs, el proper dilluns dia 16 de gener està previst tallar el trànsit per obres en el carrer de Cervantes. Això no afectarà el pas de vehicles a la cruïlla amb el carrer de Borrell, on se seguirà permetent el pas de vehicles, excepte talls puntuals per necessitats de l’obra. El veïnat del carrer podrà continuar accedint als seus habitatges i els usuaris dels guals seran informats amb antelació de possibles afectacions. L’Ajuntament instal·larà la senyalització corresponent dels itineraris alternatius.

Edicions locals