El Museu organitza una visita a la Fundació Joan Miró

L'exposició 'L’escala de l’evasió' aplega més de cent cinquanta obres de l’artista surrealista.

El proper dissabte 28 de gener, el Museu Municipal Joan Abelló organitza una sortida a la Fundació Joan Miró de Barcelona per fer una visita comentada a l’exposició Joan Miró. L’escala de l’evasió. Per participar-hi cal inscriure’s abans del 22 de gener.


La visita començarà a les 10 del matí, davant de la Fundació Miró. L’exposició temporal Joan Miró. L’escala de l’evasió està organitzada conjuntament per la Tate Modern de Londres i la Fundació Joan Miró de Barcelona, aplega més de cent cinquanta obres de l’artista i demostra que la seva tendència a l’aïllament contemplatiu anava acompanyada d’una resposta coherent enfront dels esdeveniments.

La mostra examina aquells moments, al llarg de la dilatada trajectòria de Miró, que posen de manifest el compromís de l’artista amb el seu temps. Les primeres sales, on destaquen pintures com La masia (1921-1922) i Paisatge català (El caçador) (1923-1924),  exploren els vincles amb la seva Catalunya natal, especialment amb Mont-roig –on la seva família tenia una masia–, però també la inflexió que va suposar la seva estada a París i l’alliberament creatiu del surrealisme. A la secció central, el drama de la Guerra Civil espanyola es reflecteix en el nou llenguatge pictòric de l’artista. L'última secció examina els darrers anys de la dictadura franquista, quan l’ambició de Miró de fer pintures monumentals de gran impacte contemplatiu es contraposa amb la seva consciència del poder trencador de mitjans pictòrics més violents, com el que mostren les seves Teles cremades (1973).

Per informació sobre el preu i inscripcions, cal adreçar-se al Museu fins el dia 22 de gener, ja sigui per telèfon (93 544 50 99), per correu electrònic ([email protected]) o a la mateixa recepció del museu (c. Berenguer III, 122).

Edicions locals