Ajuntament i Pasquina arriben a un acord

L’Ajuntament i l’empresa concessionària de l'aparcament de Joan Miró han arribat a un acord en la reunió d'aquest matí.

En una reunió mantinguda aquest dimecres al migdia, l’Ajuntament de Mollet i l’empresa concessionària de l’aparcament públic de Joan Miró, han arribat a un acord per desencallar el futur de l’equipament. L’acord inclou endarrerir un any la finalització de la concessió i la gestió de l’aparcament per part del consistori.

L’acord assolit és satisfactori per les dues parts i dóna un ampli marge d’actuació al consistori per repensar les utilitats d’aquest equipament, que no ha tingut l’acceptació esperada entre el veïnat, ja que la seva posada en marxa va coincidir amb l’esclat de la crisi econòmica, frenant la venda de places d’aparcament.

Els termes bàsics de l’acord són l’endarreriment del termini perquè l’Ajuntament s’hagi de fer càrrec del cost de les places no venudes durant un any, fins al maig 2013; i el traspàs de la gestió de l’aparcament al consistori, que se’n farà càrrec a partir d’ara mateix.

Això suposa que l’empresa concessionària queda alliberada de les seves obligacions contractuals a partir del moment en què l’Ajuntament entri a gestionar l’aparcament. Per a l’Ajuntament, suposa deixar de pagar la part variable del cànon establert pel contracte per les places pendents de comercialitzar.

La construcció de l’aparcament soterrat a la plaça de Joan Miró es va dur a terme amb l’objectiu de solucionar els greus problemes d’aparcament d’aquest barri. L’aparcament va entrar en funcionament l’any 2010 i el seu pressupost va ser de 3.751.811 euros.

Edicions locals