Cleries confirma que la residència de La Vinyota s'obrirà abans de maig

Monràs rep la confirmació del conseller de Benestar Social i Família que la residència per a discapacitats s’obrirà durant el primer quadrimestre de l’any.

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha confirmat aquest migdia a l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, per mitjà d’una trucada telefònica, la voluntat de la Generalitat d’obrir la residència per a persones amb discapacitat psíquica durant els propers 4 mesos.

Aquesta anunci és el fruit a les continuades reivindicacions perquè es faci efectiva l’obertura de l’equipament per part de l’alcalde de Mollet, la Taula municipal de persones amb discapacitat intel·lectual i el Ple de l’Ajuntament.

Segons el conseller, el departament de Benestar Social i Família ja està treballant en aquesta línia i ha emplaçat l’alcalde de Mollet a establir el calendari fins a l’obertura.


L'alcalde va explicar que les nombroses reivindicacions han acabat donant els seus fruits i que està a la plena disposició de la conselleria per establir el calendari: "Estic en total disposició perquè és una necessitat. He demanat que la direcció general vingui a epxlicar a la Taula de persones amb discapacitat intel·lectual quin serà el model i la temporalitat del procés".


Monràs va dir que s'haurà de veure el procés de gestió i el model concret pel que fa a les places de la residència i el centre de dia: "no sabem si serà 50 i 20, 60 i 15 o 70 i 10" va finalitzar.


L’edifici de la residència ja està construït en uns terrenys cedit per l’Ajuntament, a la zona de la Vinyota. Aquest equipament és una llarga reivindicació de la ciutat de Mollet, que compta amb serveis a les persones amb discapacitat per a totes les etapes, excepte una residència i centre de dia per als casos més greus.

Edicions locals