L'IUCT anuncia una inversió d'un milió d'euros per desenvolupar noves teràpies contra el càncer

L'objectiu de la col·laboració és el desenvolupament de nous fàrmacs quimioterapèutics que presentin una major seguretat i perfil d'eficàcia.

La PiME d'alta tecnologia IUCTde Mollet i Barcelona, el centre tecnològic LEITAT (Terrassa, Barcelona) i la PIME alemanya JPT Peptide TechnologiesGmbH (JPT), subsidiària de BioNTech AG (Mainz, Alemanya) anuncien la creació d'una "join venture" a través del consorci creat per al desenvolupament conjunt d'una teràpia millorada contra el càncer.

L'objectiu de la col·laboració és el desenvolupament de nous fàrmacs quimioterapèutics que presentin una major seguretat i perfil d'eficàcia. L'innovador mecanisme en què es basa aquest desenvolupament conjunt permet una acció selectiva sobre les cèl·lules tumorals d'aquests compostos citotòxics, els quals s'inactiven fins que arribin les cèl·lules tumorals per evitar l'atac a cèl·lules sanes.

Aquesta "join venture" ha aconseguit el suport del programa Europeu Eurotransbio i té el suport de l'Agència ACCIÓ de la Generalitat de Catalunya, a través del projecte del consorci Nobita el qual té les següents característiques:

• Durada: 2 anys.
• Pressupost Total del Projecte: 1 milió d'euros.
• Participació Espanyola del pressupost: 65%.
• Participació Espanyola en els drets d'explotació: 73%.


La col·laboració combina la provada i llarga trajectòria de JPT d'identificació de pèptids terapèutics i la seva evolució a potencials fàrmacs, amb la gran experiència i capacitat de síntesi biotecnològica i química mèdica de IUCT, al costat dels estudis d'anàlisi d'eficàcia terapèutica de LEITAT.

IUCT és una PIME d'alta tecnologia fundada el 1997 i orientada al desenvolupament de nous productes, processos i tecnologies per a empreses dels sectors biotecnològic, farmacèutic i químic. Que el seu negoci principal es basa en les llicències d'explotació de les pròpies patents i saber fer, els contractes d'R + D a mida, i altres serveis tecnològics.

Les principals àrees d'especialització de IUCT són innovacions en els camps del descobriment i desenvolupament de fàrmacs, biotecnologia industrial i la química verda.

Edicions locals