L'ANC Mollet celebra la primera assemblea d'adherits

Entre altres coses, l'assemblea va explicar el full de ruta fins el 2014.

El Casal Cultural va acollir dimarts al vespre la primera assemblea d’adherits a l’ANC-Mollet. En la seva presentació, l’actual coordinador, Josep Cot, va fer una menció als anys setanta i a l’Assemblea Nacional de Catalunya que demanava “Llibertat, amnistia, Estatut d’autonomia i autodeterminació” va dir per recordar que “és el que ens han estafat  alguns partits polítics després”.

Cot va explicar que actualment s’està constituint un grup d’experts que treballen “pel demà” i que caldrà internacionalitzar el cas català i “el referèndum d’Escòcia del 2014 ens va com anell al dit per fer-los coincidir tots dos”. L’objectiu de l’ANC és el de superar el 50% dels diputats al Parlament que vulguin l’autodeterminació. D’aquesta manera, “el Parlament podria proclamar la independència i entraria una fase de negociacions amb l’estat espanyol”.

Jordi Puyuelo va explicar, a grans trets, el full de ruta de l’ANC fins el 2014 que es divideix en quatre fases. La primera, la constituent,  finalitzarà el proper 10 de març amb l’assemblea constituent de Barcelona. La següent fase és la de consolidació que anirà des del 10 de març fins el proper 11 de setembre. És el període on tindrà lloc la Marxa per la Independència que començarà el 23 de juny i finalitzarà l’onze de setembre amb una manifestació unitària a Barcelona. Deu columnes de persones marxaran per les diferents ciutats amb assemblees des del juny fins la Diada.

La tercera fase, de l'onze de setembre del 2012 a finals del 2013, té per principal acció la consulta oficial i sincronitzada entre tots els municipis on hi ha assemblees. Aquestes consultes les organitzaran els ajuntaments adherits en el cas dels municipis que hi siguin. En el cas de Mollet, on l’ajuntament no s’hi ha adherit, l’organitzaria la mateixa assemblea local. L’objectiu és arribar als dos milions de persones de participació. “Si és així, s’exigirà al Govern de la Generalitat la separació dels dos estats” diu Puyuelo.

La quarta fase, al 2014, contempla que l’actual president de la Generalitat, Artur Mas, hauria de fer seva la demanda dels municipis. Si l’estat espanyol no volgués, el president hauria de convocar eleccions i tots els partits que vulguin la independència l’haurien d’incloure en el seu programa. Si el referèndum no es pogués fer, seria el Parlament qui declari la independència de manera unilateral.

Al Vallès Oriental hi ha 19 assemblees i 23 municipis adherits. Pel que fa al global, actualment hi ha 134 assemblees territorials i 18 de sectorials. A Mollet, cada dues o tres setmanes un grup de 15 persones de l’ANC Mollet es reuneix. Els adherits actuals a l’ANC – Mollet són 184. A les xarxes socials, l’assemblea té 419 amistats a facebook i 519 membres del grup Mollet per la independència.

Els membres de l’ANC s’hi troben a títol individual però amb el suport darrere d’ERC, CiU, SI, Reagrupament, JERC i  JNC.

Edicions locals