La Taula Social es constitueix

L'objectiu és continuar treballant en xarxa per sumar esforços i unificar criteris d’actuació per poder tirar endavant projectes que donin resposta a les necessitats reals del municipi.


Aquest dimarts al migdia, ha tingut lloc a l’Ajuntament de Mollet la signatura del conveni que formalitza la Taula local de coordinació d’entitats per la inclusió social. L’objectiu d’aquesta taula és sumar esforços i recursos per a l’atenció a les persones amb necessitats bàsiques.

Formen part d’aquesta taula l’Ajuntament de Mollet i les entitats que treballen en l’àmbit de l’atenció a les situacions de pobresa, vulnerabilitat i d’exclusió social a Mollet: la Fundació Sanitària de Mollet del Vallès, Creu Roja Mollet-Baix Vallès, l’Església Evangèlica del Bon Pastor i Càrites Parroquial. La Diputació de Barcelona ha donat el seu suport i assessorament.

Aquesta Taula va començar a funcionar el maig de 2010 per posar en marxa de manera coordinada el Banc d’Aliments i el Menjador Social. Fins aleshores, cada entitat per la seva banda prestava donava servei a les persones amb menys recursos, però la coordinació entre entitats i els Serveis Socials de l’Ajuntament va fer possible una gestió més eficient i eficaç dels recursos per arribar a més persones necessitades.

L'objectiu de la taula és continuar treballant en xarxa per sumar esforços i unificar criteris d’actuació per poder tirar endavant projectes que donin resposta a les necessitats reals del municipi.

La importància del treball en xarxa

Un cop més, i tal com ha destacat el diputat delegat d’Igualtat, Ciutadania i Benestar Social, Josep Oliva, Mollet és pionera en la formació d’una taula de coordinació per cobrir les necessitats bàsiques de la població. Oliva ha destacat la voluntat de fer xarxa a Mollet, tot recordant la formació, fa només uns dies, de la Taula municipal de persones amb discapacitat.

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha lloat la voluntat explícita entre administracions, entitats i persones voluntàries per contribuir amb el seu compromís, esforç i solidaritat a ajudar les persones que pitjor ho estan passant amb aquesta greu crisi econòmica. En aquest sentit, Monràs ha destacat “el valor dels centenars de persones que dediquen voluntàriament el seu temps a treballar per als altres”.

A la signatura del conveni han participat: Josep Monràs, alcalde de Mollet; Josep Oliva, diputat delegat d’Igualtat, Ciutadania i Benestar Social; Ana Díaz, regidora de Serveis Socials; Martí Fabré, president de la Fundació Sanitària de Mollet; Romà Parera, predient de Creu Roja de Mollet-Baix Vallès; Teresa Securún, presidenta de Càritas Parroquial; i Álvaro Flores, de l’Església Evangèlica del Bon Pastor.

Edicions locals