ICV-EUiA presentarà tres mocions al proper ple

La pujada tarifària de l’ATM, l’IBI i els pagaments de la Generalitat seran els temes tractats.

El grup municipal d’ICV-EUiA, defensarà tres mocions en el Ple Ordinari del mes de Gener que es realitzarà el proper dia 30 de gener.

En primer lloc, una referida a la comunicació per part del govern de la Generalitat de Catalunya, per la que comuniquen a 117 ajuntaments, entre ells el de Mollet del Vallès, que la Generalitat no es farà càrrec dels pagaments compromesos per la llei de barris, al llarg de 2012.


En el cas de Mollet, a través de la llei de barris, s’està fent una actuació integral a la Plana Lledó, on les obres estan en execució. La moció reclama la supressió de l’article 63 de la llei 7/2011, de mesures fiscals i financeres, que acompanya als pressupostos de la Generalitat per a 2012, reclamant el seu pagament i, a més, la convocatòria de la llei de barris per a 2012.

Una segona moció fa referència a manifestar el rebuig a la pujada tarifària aprovada per l’ATM per a 2012. La moció reclama, igualment, la posta en marxa d’una targeta vàlida per tot l’any per a joves, vàlida per a totes les zones, amb una tarifa de 200 euros. Igualment es planteja la creació d’altres títols de transport de vigència anual i amb descomptes. La moció insta a aprovar una llei sobre el finançament del transport públic, que ja preveia la Llei de Mobilitat de l’any 2003.


Una tercera moció, està en relació amb la pujada de l’IBI, que ha propiciat el govern central, de forma unilateral, a través del RD 20/2011, que fa unes setmanes va estar convalidat al Congrés, amb els vots del PP i CiU. En aquest sentit ICV-EUiA, planteja que aquesta no és la manera de donar sortida al finançament dels Ajuntaments i reclama una model de finançament local suficient i definitiu. 


Per altra banda, planteja que els recursos nous que es recaptaran d’IBI, per aquest nou plantejament, es dediquin, de forma prioritària a polítiques socials.

Edicions locals