El conseller Puig adverteix de la reactivació de les nevades aquesta tarda

El conseller recomana extremar les precaucions a la carretera i minimitzar en la mesura del possible qualsevol desplaçament que no sigui estrictament necessari. L'Ajuntament recomana anul·lar totes les classes dels centres educatius de la ciutat i ha anul

El conseller d’Interior, Felip Puig, acompanyat del director general de Protecció Civil, Manel Pardo, ha advertit aquest migdia en roda de premsa després de la reunió del comitè tècnic de seguiment del Pla Especial per Nevades a Catalunya NEUCAT, que “aquesta tarda es reactiva l’episodi de nevades que començaran per l’Alt Empordà i aniran escombrant el litoral i el prelitoral fins el Camp de Tarragona” segons indica la previsió meteorològica. El pla Neucat es troba en emergència des d'aquest matí.

Enfront aquesta situació el conseller ha fet èmfasi “en la necessitat d’extremar la precaució en la conducció” i ser conscients que es tracta d’un episodi advers amb temperatures molt baixes.   
 
“La previsió meteorològica es manté indicant que aquesta tarda hi haurà més afectació territorial amb nevades a nivell de mar des de l’Alt Empordà fins el Camp de Tarragona” i fins demà al matí es poden acumular gruixos de 3 a 5 cm”. En principi les Terres de l'Ebre no es veuran afectat per nevades.
 
Un altre dels riscos que ha destacat el conseller és la baixada de les temperatures “que poden provocar que la neu no es desfaci amb facilitat i comencin a formar-se plaques de gel”. Hi ha una prealerta del pla de Protecció Civil de Catalunya Procicat per onada de fred.Nevada del matí

La ciutat de Mollet s'ha llevat aquest matí lleugerament enfarinada. I és que la predicció de la primera onada de fred siberià anunciada ahir ha arribat aquesta matinada i els molletans s'han llevat i han vist per la finestra com nevava. 

Davant la nevada que ha començat a caure aquest matí a la ciutat, l’Ajuntament ha emès una sèrie d’ordres i recomanacions per als serveis públics.

Pel que fa als centres educatius públics i concertats, l’Ajuntament recomana anul·lar les classes de la tarda, anul·lar les activitats extraescolars i establir serveis mínims per les famílies que no puguin arribar a recollir els seus fills/es.

Pel que fa les escoles bressol municipals, l'Ajuntament ha decidit anul·lar les classes de la tarda, establir serveis mínims per les famílies que no puguin arribar a recollir els seus fills/es.

L’Ajuntament ha decidit anul·lar totes les activitats de la tarda als centre cívics i a la Biblioteca. A les instal·lacions esportives, l’Ajuntament recomana a tots els clubs i entitats que anul·lin totes les activitats que tinguin previstes per aquesta tarda.


Onada de fred


Les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya indiquen un episodi de fred els propers dies que afectarà a tot Catalunya, amb glaçades generals. Aquest episodi s’allargarà almenys durant el cap de setmana.
 
Enfront la previsió de fred, es recomana extremar les precaucions i seguir els consells d’autoprotecció davant de les onades de fred.

Bàsicament, l’Ajuntament de Mollet recorda la no conveniència de regar les plantes ni mullar el sòl, per evitar gelades; i deixar un rajolí d’aigua a les aixetes, sobretot en safarejos o aixetes exteriors, per evitar que es congelin les canonades. Pel que fa als consells bàsics per a les persones, com protegir-se convenientment, protegir-se la cara i el cap i evitar exposar-se al fred. Cal mantenir-se molt alerta per evitar relliscades, en cas de glaçades.

Edicions locals