Josep Monràs mostra el seu suport al jutge Baltasar Garzón

Processat per haver intentat jutjar els crims del franquisme.

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha enviat una carta de suport al jutge Baltasar Garzón, el qual està patint aquests dies un procés judicial per haver intentat jutjar els crims del franquisme.

Josep Monràs es mostra perplex davant el procés judicial que s’ha engegat en contra del jutje Garzón per una causa tan noble com la investigació dels crims comesos durant el franquisme.

En aquest sentit, l’alcalde de Mollet està convençut que no tindrem una democràcia real i madura si ens és vetat investigar i parlar dels milers de víctimes del franquisme i les persones desaparegudes. També reivindica el dret dels familiars de les víctimes de recuperar-ne els cossos enterrats en fosses comunes per tot el territori.

Per tot això, en la carta adreçada al jutje Garzón, Josep Monràs li transmet el seu suport i li recorda que no està sol en aquesta causa, sinó que molts ciutadans i ciutadanes estan al costat de l’únic magistrat que s’ha atrevit a investigar els crims del franquisme.

Mollet i la memòria històrica

La ciutat de Mollet i el seu govern ja fa anys que està molt sensibilitzada amb la recuperació de la memòria històrica. En aquest sentit, col·labora estretament amb l’Associació Amical Mauthausen en la commemoració de les víctimes dels camps de concentració i commemora cada mes d’octubre l’afusellament de Lluís Companys, en un acte homenatge a totes les persones mortes per la llibertat, organitzat conjuntament amb l’Associació pro Immolats per la Llibertat a Catalunya.

Edicions locals