L'Hospital, primer a Catalunya en rebre la certificació OHSAS

El conseller Boi Ruíz el posa com exemple per la resta de centres sanitaris catalans.

[Img #8616]


El conseller de Salut, Boi Ruiz, va presidir l’acte de lliurament a l’Hospital de Mollet del Certificat OHSAS 18001 de Seguretat i Salut en el Treball per part de l’entitat de certificació AENOR (Associació Espanyola de Normalització i Certificació). L’Hospital de Mollet és el primer hospital català que rep aquesta certificació.


El president d’AENOR Espanya, Manuel López Cachero, va destacar en la seva intervenció que aquesta era una certificació que hauria de servir d’estímul per a tots els hospitals i que el que busca és la qualitat com objectiu. Per la seva banda, l’alcalde Josep Monràs va lloar la tasca dels professionals i va destacar que es tracta d’un reconeixement “que ve de fora” per deixar un encàrrec al conseller: “Segur que farà tot el possible per dotar a l’Hospital de Mollet dels recursos necessaris per seguir fent front als serveis actuals”.


El conseller Boi Ruíz va iniciar el seu parlament donant fe “dels excel·lents professionals que treballen en aquest hospital, perquè hi he treballat amb ells”. Ruíz va remarcar el concepte de l’autoexigència dels treballadors per tal de superar la situació actual: “Tenim el coneixement i l’experiència, però la voluntat de fer coses és el que multiplica tot això”. A més, el conseller va posar l’Hospital de Mollet com exemple per a la resta de centres catalans. 


Els avantatges del certificat són nombrosos: contribueix a disminuir la sinistralitat laboral i augmentar la productivitat, permet complir amb la legislació en matèria de prevenció i fomenta una cultura preventiva mitjançant la integració de la prevenció en el sistema general de l’empresa.

L’OHSAS 18001:2007 (Occupational Health and Safety Assessment Series) és l’únic estàndard internacional que estableix el model per la gestió de la prevenció dels riscos laborals i permet a l’organització, identificar, prioritzar i gestionar la salut i els riscos laborals com a pràctica normal de l’organització.

Edicions locals