Pedro Castaño dóna dos quadres a la Fundació Alb-Bosc

Amb un d'ells es farà una rifa que permetrà subvencionar activitats de l'Associació Alb-Bosc com les Colònies d'estiu.

Aquest matí a les Llars Tulelars de la Fundació Alb-Bosc el pintor molletà Pedro Castaño ha donat dos quadres més de la seva col·lecció a la Fundació i l'Associació Alb-Bosc.

Es tracta de dues pintures, amb certificat de l’artista d’autenticitat i propietat. La primera obra es titula "Los Cuentos del Abuelo", de 100x100, i té molt valor sentimental per el pintor ja que el nen petit de 7 anys es el propi Pedro Castaño. Un autoretrat fet des de la memòria, a partir d’una visió de l’artista sense cap fotografia de mostra. "El personatge que surt amb el nen és un retolista i pintor del meu poble de Badajoz amb el que jo anava sempre i aprenia de les seves tècniques. Em vaig entusiasmar molt amb la pintura”, explica Castaño.

A l’altra obra, "La Rambla de Barcelona", de 65x54, es pot distingir el Liceu, les parades de flors i al fons, l’estàtua de Colom. "És un quadre impressionista, amb tècnica d’humit sobre humit. Cada cop que el mires trobes una nova cosa”, explica l’artista.

Aquesta obra serà exposada a la farmàcia Robirosa i serà rifada per l’Associació Alb-Bosc amb les quatre últimes xifres del sorteig dels cecs del proper 18 de maig. Amb els beneficis es subvencionaran els esplais, sortides i sobretot les Colònies d’estiu de l’Associació AlB Bosc programades per la primera setmana d’agost. S’han fet 5.000 paperetes a dos euros i amb dos números cadascuna.

El president de la Fundació, Zoilo Lahuerta, i de l’Associació, José Poblador, van agrair a Castaño el seu gest. Aquesta és la tercera donació desinteressada de Castaño a la Fundació, que ja compta amb sis quadres de l’artista molletà.

Edicions locals