Recoder es compromet a presentar una proposta sobre el peatge de Mollet

El compromís va sorgir de la reunió celebrada dijous al vespre, en la qual els alcaldes han reclamat tornar a la situació anterior al 31 de desembre.

Els alcaldes de Mollet del Vallès, Josep Monràs, Terrassa, Pere Navarro, i Alella, Andreu Francisco, s’han reunit aquest dijous amb el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Lluís Recoder, per reclamar-li que es restableixi la gratuïtat per a la mobilitat obligada als peatges de la C-33 a Mollet, Terrassa-Les Fonts i Alella.

La reunió ha estat valorada positivament per totes les parts, ja que el conseller Recoder s’ha compromès a estudiar personalment la situació excepcional d’aquests tres peatges i fer una proposta en les properes setmanes, quan s’han emplaçat a trobar-se de nou.

La reunió havia estat demanada pels tres municipis afectats, els quals, a proposta de l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, van decidir sumar esforços en aquesta reivindicació. Així, des que la Generalitat va anunciar les noves condicions de bonificacions en peatges per al 2012, que no tenen en compte l’excepcionalitat d’aquestes barreres, han fet diverses accions per reivindicar que es mantingui la gratuïtat per a la mobilitat obligada i usuaris habituals.

A més, es considera que són barreres estratègiques també per al desenvolupament econòmic del territori, ja que no només hi ha mobilitat obligada dels residents de l’entorn, sinó també de tot el teixit industrial i empresarial que està obligat a utilitzar aquest peatge.

De fet, aquesta reivindicació compta amb el suport de les agrupacions d’industrials, empresaris, sindicals i de transports de l’entorn dels municipis de Mollet, Terrassa i Alella.

Edicions locals