Mollet acull la primera sessió del grup de treball de Recerca i Innovació de la B-30

Josep Monràs ha destacat que la recerca i la innovació són elements imprescindibles per al futur de l’eix B-30, ja que són generadors de noves oportunitats de negoci.

Avui s’ha constituït a Mollet el grup de treball de Recerca i Innovació de l’Eix de la B-30. La reunió ha acollit una quarantena de persones representants dels municipis, empreses, entitats, universitats i centres de recerca que treballen per enfortir l’Eix de la B-30 i convertir-lo en un pol econòmic del sud d’Europa.

La trobada d’avui ha estat presidida per l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, el qual va ser l’impulsor de la creació de tres àmbits d’estudi i debat, un dels quals el de Recerca i Innovació. El tinent d’alcalde d’Urbanisme de Sabadell, Joan Manau, ha fet la introducció de l’àmbit i Jordi Marquet, director del Parc de Recerca UAB, ha pronunciat una ponència.

L’alcalde Josep Monràs ha destacat que la recerca i la innovació són elements imprescindibles per al futur de l’eix B-30, ja que són generadors de noves oportunitats de negoci i, per tant, d’ocupació, fins i tot en situacions econòmiques adverses. Segons ha dit Josep Monràs, la recerca i la innovació han de convertir l’eix B-30 en un pol d’atracció de noves inversions en el futur.

En la seva intervenció, Joan Manau ha explicat que el model econòmic a seguir és el que està basat en la indústria com a generadora d’activitat i de llocs de treball; mentre que l’economia financera ha d’estar al servei d’aquesta, i no a l’inrevés, com s’està produint darrerament.

El director del Parc de Recerca UAB, Jordi Marquet, ha explicat les potencialitats del territori de la B-30 en recerca i innovació. Ha afirmat que és un àmbit amb moltes empreses innovadores, centres de recerca i centres educatius molt potents, fet que cal explotar al màxim, tal com està aconseguint l’Eix de la B-30 amb el suport de les administracions locals que en formen part.

Els municipis que conformen l’àmbit de la B-30 són: Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, el Papiol, Granollers, la Roca del Vallès, Martorell, Mollet del Vallès, Montmeló, Montornès del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Parets del Vallès, Polinyà, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa, Vilanova del Vallès.

Edicions locals