ICV-EUiA Mollet valora positivament la celebració de la seva 1a Assemblea

Una seixantena de militants i simpatitzants van assistir a la celebració d’aquest nou espai de trobada de l’esquerra transformadora.

Dissabte es va celebrar al Centre Cultural la Marineta de Mollet, la 1a Assemblea de La Coalició ICV-EUiA amb la participació d’una seixantena de persones, moltes de les quals era el primer cop que hi participaven.

Després d’uns mesos de debat intern, aquest procés d’unitat es va formalitzar en l’Assemblea sota el lema “A Mollet, reinventem l’esquerra: Més coalició”, en la que es va aprovar per unanimitat de les persones assistents el nou document polític i organitzatiu que avala la creació d’aquest nou projecte conjunt, organitzat de forma assembleària, participativa i radicalment democràtica, en el qual van participar a més dels i de les militants d’ICV i d’EUiA, persones que no militen a cap partit però que volen formar part de l’espai unitari de La Coalició.

Abans de la votació d’aquest document, l’Assemblea es va dividir en quatre comissions diferents en les quals es va poder debatre i fer aportacions i esmenes al text presentat, on van sorgir noves idees i propostes que el document final va recollir. D’aquesta manera, la Coalició vol representar les diferents sensibilitats de l’esquerra i esdevenir més cohesionada i més forta per poder plantar cara als cada cop més brutals atacs de la dreta contra els drets dels treballadors i treballadores i contra els fonaments de l’estat del benestar. Tot seguit, en línia amb aquesta sensibilitat de la Coalició amb la realitat social, l’Assemblea va aprovar una resolució en contra de la nova reforma laboral que ha aprovat el govern del PP i una altra contra la el tancament progressiu del CEIP Nicolàs Longarón de la nostra ciutat que ha acordat el govern de la Generalitat comandat per la dreta de CiU.

Per últim, es van escollir els membres que formaran de manera provisional el Consell Local de la Coalició en aquest període constituent. Aquest òrgan serà l’encarregat de coordinar l’activitat de la coalició, així com els diferents grups de treball que sorgeixin a partir d’ara. En aquest període de transició, a l’espera d’anar incorporant noves persones de l’esquerra molletana que no estiguin vinculades a cap de les dues organitzacions, el Consell estarà format per Marina Escribano, Antonio López, Jose Francisco Sancho, Gabriel Espinosa, Xavier Huguet, Miriam Sampere, Antonio Escribano i Ferran Jiménez.

Edicions locals