Pacte de govern entre PSC i CiU

El govern que sorgeix d’aquest acord vol continuar mantenint el diàleg amb la resta de forces polítiques i també compta amb la participació ciutadana.El govern municipal ha fet públic aquest migdia l’acord amb el grup de CiU per “consolidar un govern fort a la ciutat, que actuï amb rigor, responsabilitat i amb experiència demostrada”, tal i com ha presentat l’alcalde Josep Monràs, acompanyat del portaveu del PSC, Josep M. Garzón i el portaveu de CiU, Feliu Guillaumes. “En els darrers vuit anys CiU ha donat suport a les propostes del govern i davant l’aprovació dels pressupostos hem avançat en la bona relació des del benefici de la ciutat”, ha explicat Monràs.


L’alcalde ha deixat clar que es tracta d’un acord en clau local: “Hem hagut de posar els objectius compartits en benefici de la ciutat i no d’una manera esbiaixada en benefici dels partits que en formen part. L’acord no busca confrontació amb ningú”. 


Preguntat per si aquest pacte responia a l’objectiu de beneficiar-se en les relacions amb el Govern de la Generalitat, Monràs ha reiterat que “el que ens mou és l’interés de la ciutat. No perquè siguin colors diferents tindrem una altra disposició de diàleg”. A més, ha recordat que en els darrers vuit anys quan CiU formava part del govern municipal a la Generalitat manava el tripartit.

D'altra banda, l’alcalde ha explicat que en el ple de pressupostos del proper 27 de febrer el govern presentarà una reducció de salaris com a compensació de l’increment de les retribucions pels càrrecs electes. La reducció serà del 5% a totes les dedicacions del govern de la ciutat, a l’aportació de portaveus dels grups municipals, a l’aportació fixa que reben aquests i també a l’aportació variable de regidor al grup municipal. “Els salaris estan molt més per sota de la mitja corresponent a una ciutat com Mollet”, ha destacat Monràs fent referència a la proposta del Congrés de reduir els salaris dels càrrecs electes.


El portaveu convergent i des d’avui segon tinent d’alcalde, Feliu Guillaumes, ha assegurat que “sempre hem estat partidaris de tenir un govern fort. Després d’haver estat vuit anys en ell, s’ha establert una dinàmica municipal que era evident i per coherència hem votat a favor en molts temes de plenari com les ordenances fiscals”. Segons el convergent, aquest acord ha estat molt lent però no excessivament complicat “ja que compartíem prioritats com l’austeritat, moderació fiscal, ajuda als emprenedors i als serveis socials”. Guillaumes ha declarat sentir una satisfacció personal per haver aconseguit el tercer pacte en la seva tercera legislatura com a líder de CiU.

El portaveu socialista, Josep M. Garzón, ha ratificat les paraules de Guillaumes pel que fa a aquesta dinàmica de govern des fa vuit anys: “Això i l’actitud d’altres grups ens ha portat a aquest acord”. No obstant, no ha descartat acords amb la resta de grups: "Quants més acords tinguem amb més grups, millor pel ciutadà". El primer tinent d’alcalde ha confirmat que l’executiva socialista va aprovar aquest acord ahir dijous. L’executiva de CiU, ho va fer dimecres.


Pacte de govern per a l’ocupació, l’activitat econòmica i la cohesió social


El govern que sorgeix d’aquest acord entre PSC i CiU vol continuar mantenint el diàleg amb la resta de forces polítiques i també compta amb la participació ciutadana. Per tal d’aconseguir reforçar la creació d’ocupació, reactivar l’economia i cercar noves oportunitats que projectin la ciutat de Mollet cap al futur, en aquest acord s’han establert les línies d’actuació • Potenciar i afavorir la instal·lació de noves empreses a la ciutat, tant del sector serveis com de l’industrial, així com el comerç a la trama urbana de Mollet per tal de crear activitat econòmica que generi ocupació.
 • Potenciar la formació entre els ciutadans i ciutadanes de Mollet.
 • Millorar la mobilitat i l’aparcament a la ciutat i la qualitat dels espais públics.
 • Treballar perquè les administracions supramunicipals desenvolupin els projectes acordats i demanar la creació de noves infraestructures socials i ferroviàries.
 • Fer palesa la importància de la seguretat i la convivència com a requisits imprescindibles per a l’exercici dels drets de la ciutadania.
 • Prioritzar les polítiques socials adreçades a millorar la situació de les famílies de la ciutat


Dins d’aquestes línies d’actuació podríem destacar, entre d’altres, els objectius següents:

 • Aplicar, com en els darrers anys, una política de contenció fiscal i l’adopció de mesures d’austeritat necessàries per la situació econòmica actual.
 • Mantenir els recursos necessaris pel bon funcionament de l’hospital públic de Mollet.
 • La construcció del 4rt Institut (IES) a la Vinyota.
 • Creació d’una comissió amb les entitats socials de la ciutat per revisar els barems d’atorgament dels ajuts socials.
 • Recuperar la gratuïtat del peatge de Mollet per usuaris habituals i de mobilitat obligada.
 • Revisió dels criteris i normes de planejament urbanístic que depèn de l’Ajuntament.
 • Agilitzar la posada en marxa de la residència i centre de dia per a discapacitats psíquics de la Vinyota.
 • Insistir a la Generalitat per l’acabament dels nous jutjats.
 • Aplicació de l’Ordenança de Convivència.

Edicions locals