La residència de La Vinyota s’inaugurarà a primers de maig

La directora general de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials de la Generalitat de Catalunya, Carmela Fortuny, s’ha reunit aquesta tarda amb la Taula Municipal de Discpacitats.

La residència per a discapacitats de La Vinyota s'inaugurarà el proper 2 o 3 de maig. Així ho han anunciat aquesta tarda la directora  general de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS) de la Generalitat de Catalunya, Carmela Fortuny i l’alcalde de la ciutat, Josep Monràs.

La data oficial balla entre el 2 i el 3 de maig però el que és segur és que la residència obrirà amb 30 places més les 20 del centre de dia. El fins ara centre de dia CAE de l’avinguda Calderó es tancarà i tots els seus usuaris passaran directament al nou espai. El nou equipament disposarà d’una capacitat màxima de 60 places. Al mes de maig, la residència entrarà en funcionament amb les 20 places de centre de dia cobertes i 30 places de residència. La resta de places s’aniran cobrint en funció de les necessitats reals del territori, que es marcaran a partir del treball en xarxa entre l’ICASS i els Serveis Socials i l’Institut Municipal de Serveis als Discapacitats de l’Ajuntament de Mollet.


La directora de l’ICASS ha volgut posar en valor el treball en xarxa en moments com els actuals. Fortuny ha destacat que “la residència l’obrim amb usuaris tot i que no podem entrar-los tots de cop”. Aquestes places que encara faltaran per omplir dependran dels anàlisis del departament de Benestar Social i l’Institut Municipal de Discapacitats durant els mesos posteriors a l’obertura. “És un recorregut d’ampliació que s’ha de fer amb seguretat. Hi ha possibilitat de creixement.” ha declarat Fortuny. Pel que fa als treballadors del CAE, la directora del ICASS ha explicat que és un tema en el que s’està treballant i que la voluntat és de continuïtat del servei.

L’alcalde de Mollet ha destacat la voluntat de Fortuny de reunir-se amb la Taula de Discapacitats i ha agraït el compromís en ferm del conseller Cleries i de la mateixa directora: “És una fantàstica notícia”, ha dit. 

El president de l’associació Alb-Bosc, José Poblador, s’ha mostrat molt emocionat per aquesta bona notícia per Mollet que sembla ser que només rebrà aquesta inversió al 2012. 

Poblador ha explicat que hi ha persones en  llista d’espera per entrar a la Llar Fundació Alb-Bosc que entraran directament a la residència: “Esperem que les places siguin suficients però crec que no hi haurà prou”. 

Edicions locals