Mollet capta 1.542 donacions de sang el 2011

Els proper 2 i 3 de març a la Sala Fiveller podràs donar sang a l'Associació de Donants del Vallès Oriental.

L'Associació de Donants de Sang del Vallès Oriental tornarà a ser el proper divendres i dissabte, 2 i 3 de març, a la Sala Fiveller de Mollet per tal que aquelles persones solidàries puguin reactivar un banc de sang que ha baixat en les darreres setmanes. Hi seran de 10h a 14h i de 17h a 21h.

Les baixes temperatures que s’han registrat a tot el país durant les últimes setmanes han fet que menys gent anés a donar sang. Per altra banda, l’increment generalitzat dels casos de grip també ha suposat una disminució de les donacions.

Aquests dos factors han suposat una reducció de les reserves d’hematies, plasma i plaquetes de que disposa el banc sang, per a cobrir les necessitats assistencials. Tot i que encara hi ha sang per a quatre dies, les reserves per a alguns grups són baixes sobretot en els grups A negatiu i O negatiu.


Per aquest motiu, el Banc de Sang del Vallès Oriental demana que en la mesura de les vostres possibilitats transmeteu aquest missatge a familiars, amics i coneguts del vostre territori.


En total, al 2011 es van fer 1.542 donacions a Mollet de les que 600 es van fer en les diferents captes de Sala Fiveller amb una mitja de donacio per sessió de 45 donants. Les 1542 donacions de Mollet representa un porcentatge de 30 donacions per cada mil habitants. Segons l'OMS un poble és autosuficient en en donació-transfusió de sang quan el percentatge de donacions està entre el 42 i 45 donacions per cada mil habitants.


Banc de Sang i Teixits

Edicions locals