Coneix el grafè, un nou material aplicable a nombrosos àmbits

El grafè és un nou material amb moltes propietats amb el que es poden realitzar múltiples creacions com, per exemple, pantalles tàctils enrollables i impermeables o bateries de llarga durada, entre d’altres.

Dijous la Biblioteca Can Mulà acollirà la ponència ‘El Grafè’ (19.30h), que anirà a càrrec del Doctor en Química i membre del Departament de Nanotecnologia de la UAB, en Dámaso Torres, i que està  organitzada per la regidoria de Joventut.

 


El grafè és un material que ha fascinat a la comunitat científica per ser transparent, flexible, impermeable, extraordinàriament resistent, lleuger i amb propietats conductores úniques. Concretament el grafè està format per una capa de carboni monoatòmic (d’un sol àtom de gruix) que consisteix en una estructura laminar plana, composta per àtoms de carboni distribuïts en una xarxa cristal·lina en forma de niu d’abella.

 


Gràcies a totes les seves propietats el grafè té múltiples aplicacions en diversos àmbits com, per exemple, la realització de bateries de llarga durada, de pantalles tàctils enrotllables i impermeables i la detecció de gasos, entre moltes d’altres.

 


Si vols conèixer totes les característiques d’aquest material no et pots deixar perdre aquesta ponència.

Edicions locals