El web de l’Ajuntament de Mollet és un dels 25 webs municipals més transparents de Catalunya

La UAB segueix analitzant el grau de transparència dels webs municipals. En la tercera avaluació des de l’inici del projecte, l’any 2012, la nostra ciutat aconsegueix el 100% de la puntuació.

Segons l’estudi realitzat el 20 de maig de 2015 pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el web de l’Ajuntament de Mollet compleix el 100% dels indicadors Infoparticipa, fet que situa al web municipal com un dels 25 més transparents de tota Catalunya.

 


Actualment, dels 947 Ajuntament de Catalunya, 182 aproven els 41 indicadors definits per avaluar la informació que ofereixen els webs dels Ajuntaments sobre quatre qüestions bàsiques: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com informen de la gestió i quines eines proporcionen per a la participació ciutadana.

 


L’avaluació dels webs municipals s’ha fet en 3 onades des de la creació del projecte. La primera va ser entre l’abril de 2012 i el maig de 2013, la segona a partir de maig de 2013 fins al febrer de 2014 i la tercera onada des del maig de 2013 fins al maig de 2015, concretament fins el dia 20. Des de l’inici fins l’actualitat molts Ajuntaments catalans han anat millorant les seves dades, ja que al principi només aprovaven 64 Ajuntaments i en aquesta última avaluació han obtingut l’aprovat 182 Consistoris.

 


La nostra ciutat ha anat millorant el seu web municipal segons els indicadors proporcionats per la Universitat Autònoma de Barcelona fins a obtenir el 100% dels indicadors positius. En la primera onada Mollet obtenia una puntuació de 78 sobre 100. En la segona onada la puntuació ascendia fins a arribar a 95 punts i en la tercera onada el web del Consistori s’ha convertit en un dels 25 webs municipals més transparents de Catalunya, segons l’estudi realitzat per la UAB.

 


Des de la Universitat expliquen que l’entrada en vigor de la Llei de Transparència obliga a les corporacions sortides de les eleccions de maig a fer noves millores. Especialment, han de definir un Pla de Govern que, juntament amb la informació sobre el Pressupost, faciliti que la ciutadania pugui fer seguiment i avaluar la gestió. En aquest sentit la UAB ja està treballant en l’elaboració d’una nova versió del Mapa Infoparticipa, que inclou nous indicadors que s’adapten a les exigències legals vigents i que estarà operativa a partir del proper mes de setembre.

Edicions locals