Nou conveni per potenciar la Formació Professional Dual

Des d’aquest any fins 2020 els alumnes de l’IES Gallecs del grau superior d’Educació Infantil es beneficiaran del nou conveni signat entre l’Ajuntament i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

L’Ajuntament de Mollet ha signat un conveni amb el Departament d’Ensenyament per promoure, impulsar i desenvolupar la formació dual del cicle formatiu de grau superior d’Educació Infantil a l’Institut Gallecs. Amb aquest conveni Mollet es converteix en el primer municipi de Catalunya en promoure i impulsar la Formació Professional dual. La durada d’aquest conveni comprèn des d’aquest curs fins al curs 2019/2020. Per aquest any i el vinent la col·laboració es concreta en la realització de 17,5 h setmanals de pràctiques remunerades de 2 alumnes de segon curs de grau superior d’Educació Infantil. Aquestes pràctiques es realitzaran a l’EBM Els Pinetons i a l’EBM La Filadora. L’objectiu és impulsar la formació dual en el municipi per millorar la qualificació professional del personal de l’Educació Infantil.

 


Segons el regidor d’Educació i Ocupació, Raúl Broto, amb la signatura d’aquest conveni amb el Departament d’Ensenyament “l’Ajuntament aposta clarament per aquesta fórmula on la combinació de l’aprenentatge en una empresa amb la formació acadèmica es considera un model de futur i d’èxit a d’altres països europeus”.

 


Més enllà d’aquest conveni, ja fa temps que l’Ajuntament de Mollet treballa per impulsar la formació dual. De fet, el consistori ha mantingut trobades amb empresaris de Mollet i el Baix Vallès, així com amb diferents cambres de comerç, per tal que s’impliquin en aquest model de formació i explicar-los les avantatges que té per a les empreses.

Edicions locals