La primera junta de portaveus debat 5 mocions

El ple ordinari del mes de juliol se suprimeix i es passen a debat 5 mocions a la Junta de Portaveus, que han estat presentades per Ara Mollet-ERC-MES i CiU.

Dilluns al vespre tenia lloc la primera Junta de Portaveus del nou mandat, on s’han debatut 5 mocions, de les quals s’han aprovat 4.  Ara Mollet-ERC-MES demanava reconèixer el paper dinamitzador de les colles dels Morats i dels Torrats a la Festa Major facilitant-los un espai de treball permanent que els serveixi també de magatzem. La moció va ser aprovada per unanimitat.

 


El grup municipal també presentava una altra moció que tracta sobre la compareixença de l'Ajuntament en el judici per l'assassinat de l'alcalde Fortuny. La proposta contempla cursar les instruccions oportunes als serveis jurídics de l'Ajuntament perquè s'iniciïn els tràmits per afegir-se com a part demanant en la querella presentada en un jutjat de Buenos Aires contra l'Estat espanyol per l'afusellament de l'alcalde de Mollet del Vallès Josep Fortuny i Torrents. La moció va ser aprovada amb les abstencions de Ciutadans i del PP.

 


Per últim, la tercera moció presentada per Ara Mollet-ERC-MES demanava que la senyera onegés en solitari a l’Ajuntament el proper 11 de setembre. La moció, que durant molts anys ha estat rebutjada, s’ha aprovat amb els vots en contra del PSC, Ciutadans i el PP.

 


De la seva banda CiU ha presentat dues mocions. La primera demana l’adhesió de l’Ajuntament a l’Associació de Municipis per la Independència. La proposta ha estat rebutjada amb els vots en contra del PSC, Canviem Mollet, Ciutadans i el Partit Popular.

 


Per últim CiU proposava la creació de la prestació ‘Garantia +55’, una ajuda per a persones majors de 55 anys que estiguin a l’atur, que hagin cotitzat un mínim de 15 anys i que hagin esgotat la prestació per desocupació contributiva. La proposta, que ha estat aprovada per unanimitat, comporta una prestació econòmica de 1.000 euros i el manteniment d’entre un 90 i el 100% del còmput de les bases de cotització en la mateixa quantia que la darrera prestació contributiva per desocupació. La moció també proposa analitzar l’eficiència dels programes d’inserció apostant per accions d’inserció i de formació amb continguts reals.

Edicions locals