La nova botiga de Càritas obrirà pels volts de novembre

Des de fa dues setmanes els voluntaris de Càrites ja tenen les claus de l’establiment cedit per l’Ajuntament. A partir d’ara arranjaran el local per poder obrir la botiga de roba al novembre o, si és possible, a finals d’octubre.

L’Ajuntament ha cedit un local a Càritas, per un període inicial de 4 anys, on s’ubicarà una botiga solidària de roba de segona mà. L’objectiu d’aquesta iniciativa és reformular el servei de rober que ofereix Càritas i dignificar-lo, tot convertint-lo en una botiga oberta a tothom. “El rober és un servei que ha funcionat durant molts anys però ara toca donar un pas més i oferir a la ciutadania una botiga on adquirir la roba”, explica la regidora de Serveis Socials, Ana Maria Díaz. En aquest sentit els Serveis Socials municipals donaran, a les famílies més necessitades de la ciutat, tiquets per bescanviar-los per les peces de roba que necessitin.

 


Els voluntaris de Càritas ja fa dues setmanes que tenen les claus del local i ara toca fer les reformes pertinents per convertir-lo en una botiga. “Esperem poder obrir al mes de novembre o, si treballem molt durant l’estiu, potser a finals d’octubre”, explica la responsable de Càritas, Maria Teresa Securun.

 


Un segon objectiu a mitjà-llarg termini és contribuir a la inserció laboral. En aquest sentit, també s’oferirà una activitat de formació pràctica en la que les persones que hi participin puguin realitzar arranjaments a les peces de roba. “Aquest projecte també dóna la oportunitat de formar-se i poder inserir-se al mercat laboral, encara que sigui unes hores al dia”, explica Securun.  El conveni, a banda de la sessió del local del carrer Església, 21,  comporta  la creació d’una comissió de seguiment  per vetllar pel bon desenvolupament del projecte.

 


Actualment uns 25 voluntaris treballen al servei de rober, que està situat al carrer la Pau. Els ciutadans podran seguir donant la roba que ja no utilitzin i que estigui en bon estat al local de Càritas. Els voluntaris la posaran a punt per portar-la a la nova botiga i donar-li una segona vida.

Edicions locals