La Coral Capella de Música de Santa Maria rep l’accèssit ‘Premi Extraordinari’ al Festival de Cantonigròs

Es reconeix la feina de la coral molletana al Festival Internacional de Música de Cantonigròs

Dissabte passat la coral molletana participava al Festival Internacional de Música de Cantonigròs en la categoria de ‘Cançons Populars’. La coral va rebre l’accèssit ‘Premi Extraordinari’, atorgat per ser l’única coral que s’ha presentat al concurs amb cançons populars catalanes. “Participar al festival és un gran aprenentatge i  la concessió del premi és un honor i una sorpresa molt agradable”, explica el president de la coral, en Pelegrí Bernial.

 


Aquest és el segon any que la coral es presenta al festival amb prop d’una trentena de cantaires. “L’any passat ens vam presentar en la modalitat polifònica i enguany hem cantat cançons de la terra”. Dissabte al matí la coral va interpretar 6 cançons que formaven part del concurs: el cavaller enamorat, de J. Manent; la sardana Sant Joan, de Josep Maria Ruera ; Sota de l’om, d’Enric Morera; La vocació al Pirineu, de Rafael Martinez Valls; el Senyor Sant Jordi, de Francesc Vila; i Cançó idíl·lica, del molletà Josep Solà. Per la tarda la coral va oferir una mostra del seu treball en concert amb tres cançons, dues d’elles acompanyades al piano per Bernial.

 


El Festival Internacional de Música de Cantonigròs es va celebrar a Vic del dijous fins el diumenge passat, amb un total de 33 grups procedents de 19 països i amb uns 1.100 participants. Els premis repartits en metàl·lic són d’uns 10.000 euros i el pressupost per desenvolupar el festival de 330.000 euros.

 


La Coral Capella de Música de Santa Maria tancarà la seva temporada de concerts aquest dissabte a Canet de Mar. En el marc de ‘La Nit de la Sardana’, interpretaran les cançons que han treballat pel festival  i 5 sardanes conjuntament amb la Cobla Ciutat de Sabadell.

Edicions locals